Päron och kokoskaka med kalastopping
Kakan ska vara lite ”kalasig” och därav en chokladglasyr med en gnutta pepparmintsolja, lite som ”päron & after eight” och toppad med strösselkulor och färgad minimarshmallows! Busenkelt och kalasfestligt för dom små! Ja, även för stora också förstås! 😉
Det här behöver du :
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
230 gram konserverade päronhalvor (vikt utan spad)
25 gram mjukt smör
Kokosflingor att bröda formen med
Glasyr :
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
några droppar pepparmintsolja
1 msk spad från burk m konserverade päron
Ströselkulor
Minimarschmallows + gul hushållsfärg
GÖR SÅHÄR :
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kokosflingor och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Tillsätt päron och mjukt smör. Blanda luftigt. Häll smeten i en smord form bröad med kokosflingor. Grädde ca 45 min i 175 grader. Vänd upp på fat och låt svalna något innan du ringlar över glasyren.
Minimarshmallows färgar du enkelt i en vanlig plast påse; Häll i marshmallows, tillsätt nån droppe gul hushållsfärg, fyll påsen med luft, förslut och skaka om.