ANNONS
Integritet på Tailsweep

Päron och kokoskaka med kalastopping

/

Vem älskar INTE sockerkaka, upp med handen!! 😉 Ett glas iskall mjölk till en bit nybakad sockerkaka är inte mycket som slår. Här har jag gjort en sockerkaka med päron och kokos, två smaker som verkligen är världsgoda tillsammans! 😛

Kakan ska vara lite ”kalasig” och därav en chokladglasyr med en gnutta pepparmintsolja, lite som ”päron & after eight” och toppad med strösselkulor och färgad minimarshmallows! Busenkelt och kalasfestligt för dom små! Ja, även för stora också förstås! 😉

Det här behöver du :
4 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver

230 gram konserverade päronhalvor (vikt utan spad)
25 gram mjukt smör

Kokosflingor att bröda formen med

Glasyr :
1 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
några droppar pepparmintsolja
1 msk spad från burk m konserverade päron

Ströselkulor
Minimarschmallows + gul hushållsfärg

GÖR SÅHÄR :


Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjöl, kokosflingor och bakpulver. Sikta ner i äggsmeten. Vänd runt med slickepott. Tillsätt päron och mjukt smör. Blanda luftigt. Häll smeten i en smord form bröad med kokosflingor. Grädde ca 45 min i 175 grader. Vänd upp på fat och låt svalna något innan du ringlar över glasyren.

Minimarshmallows färgar du enkelt i en vanlig plast påse; Häll i marshmallows, tillsätt nån droppe gul hushållsfärg, fyll påsen med luft, förslut och skaka om.


Nyuttagen ur ugnen! Det doftar päron och en kolasöt doft av varm kokos och smör.


Med chokladglasyr och strösselkulor.


Och en rejält saftig bit i genomskärning.

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00