ANNONS

Fylld franska med champinjonstuvning (vegetarisk)

/
fylld_franska_champinjonstuvning

Dags för lite 80-talsmat igen! Fylld franska på klassiskt vis har nog alla av min årskull

(-78)

ätit någon gång. En återkommande rätt när jag var liten men då fylld med köttfärs. Ni hittar det receptet med färs 

HÄR

. Och en annan variant med bacon 

HÄR

. Nu har jag dock rensat kylskåpet och fick fram både champinjoner, tomat, paprika och en liten kant ost av port salut! Den osten är verkligen den godaste att gratinera så på grund av den dök faktiskt tanken upp. 😉

En franska vitt bröd, gärna dagsgammal gör sig allra bäst. En fyllning/stuvning här i form av champinjoner och lök. Toppad med röd paprika, tomater och riven ost!

Nä, bättre ”mitt-i-veckan-mys” blir det faktiskt inte! 😛

4 port
Det här behöver du : 

1 helt franskbröd
150 gram färska champinjoner
1 gul lök
Salt & peppar
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 dl vatten
1 tsk soya
1 tärning grönsaksbuljong
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 


Hetta upp en stekpanna. Fräs svampen utan smör tillsammans med löken tills svampen mjuknat och krympt. Tillsätt en klick smör. Vänd runt, salta och peppra.

Pudra över vetemjölet (redning) och späd med grädde och vatten. Tillsätt soya och grönsaksbuljong. Låt såsen puttra ihop. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan så länge.

Dela franskbrödet på längden, gröp ur något i mitten. Fyll med stuvningen. Toppa med skivade tomater och paprika. Lägg på ”locket” och riv över ost. Gratinera ca 20-25 min i 200 grader.

champinjonstuvning_franska_fylld

Champinjon & lökstuvning puttrar…

franska_franskbröd

Dagsgammalt bröd. Skär av ”toppen” längs med hela.

champinjonstuvning_fylld_franska

Fyll med stuvning, toppa med skivade tomater, paprika och några ostskivor. På med ”locket”.

franska_fylld_champinjonstuvning

Riv över ost

(port salut)

.

fylld_franska

Gratinera i ugn, ca 20-25 min i 200 grader. Färdigt! 😛

10

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00