Godaste grillkorven!

Varje sommar betyder nya grillkorvar i butikshyllorna. Varje sommar provsmakas det således en hel del av dessa och det och hissas och dissas om vilken grillkorv som är godast! Ja, vilken ÄR GODAST egentligen??

Häromdan åt vi Churrasco jalapeno 73% och Chorizo de pimenton 90%. Bägge har vi ätit tidigare och dom är klart goda alternativ med lite extra hetta och extra smak om man vill! Den förstnämnda är riktigt het direkt men inte så lång ”efterhetta” då den har en viss sötma av mango också. Smakar inte lika mycket som chorizon som också är ganska het, men framförallt rejält smakrik. Här känner man både cayenne och paprika, supergod är den!

Barnen brukar äta vad som bjuds, ingen som spottar och fräser även om det är lite starkt och det är vi glada för men visst har även dom sina favoriter som Scans Ost & bacongrillare, frukostkorv och smal grillkorv, även falukorven kvalar in bra! 😛Scans ost & bacon är min egen absoluta favorit och jag lyckas inte komma ifrån den trots att det smakats på otaliga korvsorter i detta hem.

Vi får se hur denna sommar blir, än har vi några kvar att prova oss igenom, bland annat ”mini chorizo, mini kolbasz och min bratwurst”, har bara inte hittat dom i butik än.

Om jag nu måste välja en HET korv som favorit så blir det chirozon för den smakar mycket och är inte bara het!

Vilken är DIN favoritgrillare?? 


Här har vi ost och bacon, en churrasco och två flankstek med kryddsmör på grillen.


Potatissallad

, rostad lök, ost & bacongrillare, surdegsbröd med

dragon & vitlökssmör

.


Dom ljumma grillkvällarna är här nu!! Ljuvligt är bara förnamnet…

8
1

Sköna maj och gullvivesocker…


J

ag hade tänkt visa er en bild på gårdagens grilltallrik med kryddiga korvar, potatissallad och grillat bröd men se det blev inget med det för när kroven låg på grillen så kom regnet igen som ett brev på posten! Vi stod under garagetaket och åt på regnvåta tallrikar! Så det kan bli! 😛 Sen blev det dunder och åska och blixtarna slog en efter en, vi rundade av kvällen framför TV:n med ”Sune i grekland” – riktigt kul film! 😉

Nu bjuder jag på lite färgprakt och vårsol igen, gården fullkomligt myllrar av vackra färger och nu står också gullvivan i blom!


Du vet väl att du kan göra eget 

gullvivesocker

 hur lätt som helst, det är sååå vackert på en nygräddat sockerkaka, topping på cupcakes eller till att baka med! 

Det här behöver du  :
3 dl gullviveblommor
3 dl strösocker

GÖR SÅHÄR :
Mixa blommorna + strösockret i matberedare, häll ut bakplåtspapper och torka i ugn på svag värme (50 grader) ca 20 min. Mixa sockret en gång till om du vill, jag gjorde inte det, tycker det ser vackert hemmagjort ut med lite oregelbundna sockerkorn. Häll upp i en fin glasburk! Kanske en gåva på Mors Dag!?

9
0

På grillen ikväll…


Efter regn kommer solsken, det vet väl alla?? 😉


Och nu skiner solen igen precis som den ska efter en liten regnskur. Nu ska vi knata ut till vår lägereld!

Kryddiga korvar, potatissallad och grillat vitlöksbröd står på menyn, inte så tokigt alls! 😉

Scan har ett fint sortiment nu av riktigt goda korvar, har hittat samma utbud i alla butiker jag besökt så de borde vara enkla att hitta. Chorizo är en favorit hos mig, mannen tycker den är för svag så han får väl tugga i sig ”Churrasco” med jalapeno, extra het – då blir han nog nöjd! 😉

Ett riktigt gott aromsmör bjuder jag dessutom på ikväll. Det är busenkelt och vansinnigt gott att bre på grillade brödskivor, speciellt ett surdegsbakat lantbröd… 😛

Aromsmör med vitlök, dragon och chili : 
50 gram smör
2 msk olivolja
½ tsk D´Elidas chilisås
2 tsk torkad dragon
2 finrivna vitlöksklyftor
1 liten näven finhackad persilja
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Låt smöret så ute i rumstemperatur så det blir mjukt. Tillsätt alla ingredienser och blanda ihop med en gaffel. Förvara i burk med tättslutande lock i kylskåpet eller frysen. Använd till grillad baguette, lantbröd eller som aromsmör till kött, fisk, kyckling.

3
0