Sköna maj och gullvivesocker…

blomma_2
ag hade tänkt visa er en bild på gårdagens grilltallrik med kryddiga korvar, potatissallad och grillat bröd men se det blev inget med det för när kroven låg på grillen så kom regnet igen som ett brev på posten! Vi stod under garagetaket och åt på regnvåta tallrikar! Så det kan bli! 😛 Sen blev det dunder och åska och blixtarna slog en efter en, vi rundade av kvällen framför TV:n med ”Sune i grekland” – riktigt kul film! 😉

Nu bjuder jag på lite färgprakt och vårsol igen, gården fullkomligt myllrar av vackra färger och nu står också gullvivan i blom!

gullvivesocker

Du vet väl att du kan göra eget gullvivesocker hur lätt som helst, det är sååå vackert på en nygräddat sockerkaka, topping på cupcakes eller till att baka med! 

Det här behöver du  :
3 dl gullviveblommor
3 dl strösocker

GÖR SÅHÄR :
Mixa blommorna + strösockret i matberedare, häll ut bakplåtspapper och torka i ugn på svag värme (50 grader) ca 20 min. Mixa sockret en gång till om du vill, jag gjorde inte det, tycker det ser vackert hemmagjort ut med lite oregelbundna sockerkorn. Häll upp i en fin glasburk! Kanske en gåva på Mors Dag!?

gullviveblommor

dubbla_påskliljor

gullviva

majblomma

scilla_vår

påskliljor_vår_blommor

vårblommor_lökar

scilla

 1. Anna skriver:

  Hade ingen aning om att man kan äta gullvivor 🙂 tyvärr har vi inte så många sådana omkring mitt, annars hade jag helt klart provat. Och men allvarligt ändå: om du upprepar dina inlägg är det väl ditt beslut, det är ju DIN blogg! Finns de som lever nästan bara på att upprepa sina inlägg och det gör verkligen inte du.

 2. Anna!
  Gullvivor smakar sött och lite citrus, sockret blir supergott och här är det ingen risk för överdosering att det ska smaka parfym som tex. lavendelsocker kan göra om man tar för mkt.

  Hanna!
  Detta inlägg är ingen repost alls, det är helt nyskrivet och med nya foton förutom de på gullvivesockret som jag tyckte var en bra påminnelse nu i vår även att det receptet är publicerat tidigare så tål det att upprepas och jag försöker verkligen inte LURA någon!
  /Linda

 3. Hanna! skriver:

  Haha, det här är ju en repost av ditt eget inlägg från 2007. Tror du att du kan lura gamla läsare? 😉

 4. Så vackra blombilder! Gullvivor – hmm, har jag några i trädgården. Vet ej, måste spana. Men nu har mina påskliljor och tulpaner äntligen börjat slå ut! Så roligt!
  Gullvivesocker lät riktigt spännande!Hur smakar det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..