Omelett med broccoli, majs och ost (LCHF)

omelett_ost_broccoli_lchf
Jag har ett gäng omeletter som står på tur bland inläggen. Förra veckan blev ju också en ”kort-vecka” och man blir lite vimmelkantig då man inte längre håller reda på vardag och helg när dom kommer sådär mitt i veckan men dom nyttiga lunchlådorna fick iallafall tre dagar förra veckan och här kommer den första dagen.

En rejäl omelett på 3 ägg, en skvätt grädde, salt och peppar sen har jag fyllt den med kokt broccoli, kokt majskolv, lite purjolök och massor med riven ost!

1 rejäl omelett, räcker gott till 2 port
Det här behöver du : 
3 ägg
½ dl grädde
salt & peppar

1 bukett broccoli
1 kokt majskolv
1/3 gul paprika
några centimeter purjolök
1 näven riven ost

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop äggen med grädde, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Slå i omelettsmeten och sänk värmen till medel. Peta lite runtom med en stekspade så all lös smet rinner ut ordentligt. När den fortfarande är lite lös i mitten, inte rinnig men fortfarande ”gungar” lite om man skakar på pannan, lägg på fyllningen på halva omeletten.

Vik sen över andra halvan genom att ”kasa” över omeletten mot ena kanten och vik försiktigt över den ofyllda halvan på den andra med en stekspade. Luta sen stekpannan kant i kant med en tallrik och låt omeletten ”glida” över. 😛

omelett_ost_broccoli_nyttig_lchf
Första omeletten med broccoli, majs, purjolök, paprika och riven ost.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..