ANNONS

Omelett med bacon, spenat, jalapeno och lök (LCHF)

/

bacon_omelett_lchf_nyttig
Det här var mannens favorit-omelett! Den var rejält stark dessutom så det var väl därför. Justera mängden jalapeno efter eget tycke och smak! 😛

1 rejäl omelett, räcker gott till 2 port
Det här behöver du : 
3 ägg
½ dl grädde
salt & peppar

140 gram bacon
100 gram babyspenat
½ gul lök, finhackad
1 msk finhackad, inlagd grön jalapeno

GÖR SÅHÄR :
Vispa ihop äggen med grädde, salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Slå i omelettsmeten och sänk värmen till medel. Peta lite runtom med en stekspade så all lös smet rinner ut ordentligt. När den fortfarande är lite lös i mitten, inte rinnig men fortfarande ”gungar” lite om man skakar på pannan, lägg på fyllningen på halva omeletten.

Här har jag stekt baconet knaprigt tillsammans med lök och jalapeno före jag fyllde omeletten.

Vik sen över andra halvan genom att ”kasa” över omeletten mot ena kanten och vik försiktigt över den ofyllda halvan på den andra med en stekspade. Luta sen stekpannan kant i kant med en tallrik och låt omeletten ”glida” över. 😛

bacon_lök_spenat_omelett_lchf
Bacon, babyspenat, lök och jalapeno! En hot, hot omelett! 😛

6
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00