Söndag och nyttiga lunchlådor på gång!

20130421-124041.jpg

Söndag och nyttiga lunchlådor ska lagas! Har ni nån susning om vad det ska bli? 😛

Senare i eftermiddag är det dags för muurikkan att jobba lite! 😉

 1. Fiskgryta blev det! 🙂 Receptet kommer ikväll!

  Tack för era kommentarer, jag ska svara lite mer ingående på Sarah´s fråga ang ekologi.

  Det är ett ämne jag bland annat läst 120p vid sidan om andra naturvetenskapliga ämnen när jag var yngre men hur eller hur så har jag ett grundläggande tänk även utan den utbildningen.

  Nu har vi ju sån tur att bo på just Öland där vi har tillgång till många lokala odlare och producenter av både frukt, grönsaker, rotfrukter, kött, spannmål, mejeri och kryddor.

  Sen kan jag inte påstå att jag ”letar” i butik när jag ska handla vissa basvaror men finns eko alternativen vid sidan om så väljer jag det. Många affärer här tar också in det öländska närprodukterna i hyllsortimentet och det är ett stort plus. Ibland beror det lite på vilken affär man handlar i och deras utbud av ekologiska varor. Ibland beror det också på hur plånboken ser ut för dagen. Det ÄR dyrare men ur alla synvinklar sett så mkt bättre och även för samvetet. Jag fuskar en hel del ibland, men jag jobbar på de. Sommar & höst är det som enklast att vara eko-riktig då finns allt runtom hörnet! 🙂

  Att få ”frossa” sig igenom en tur på ön och komma hem med en korg full av närodlade tomater, pumpor, majskolvar, en fin bit nötkött från lokala slakteriet, ägg från grannens hönshus och vilda kryddor, frukt och bär, det är GULD! 🙂 Önskar att fler hade lika stora möjligheter.
  /Linda

 2. Carina skriver:

  Fisksoppa eller fiskgryta! Väntar med spänning på receptet. Mina fiskgrytor blir inte riktigt bra hur jag en pysslar med dom.

  Kram!

 3. Sarah skriver:

  Hur ser du på ekologi? Är ekologiska produkter något du väljer före konventionella? Bara lite nyfiken då du lagar mycket fin mat! Tack för en ljuvlig blogg, rustik och mysig!

 4. Färnkål och fisk får mig alltid att tänka på Asterix, men jag gissar att du inte ska göra en ragu på Ceasars lagerkrans…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..