Veckans nyttiga – chilikryddad nötfärs!
Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing! Massor med härlig variation och smaker som gör sig bra ihop, så varsågoda! 😛
Vill du ha en mildare nötfärs så minska ner på chilisåsen, det blev hett men den kalla örtdressingen bryter av fint utan att vara stark i sig.
6 port
Det här behöver du :
700 gram nötfärs
1 msk D´Elidas chilisås
1 msk kikkoman soya
2 dl köttbuljong
Salt & peppar
100 gram sockerärter
1 grön paprika
4 grovrivna morötter
6 plommontomater
olivolja
100 gram champinjoner
Salt & peppar
Färsk timjan
Örtdressing :
1 burk (2,5 dl) creme fraiche
2 msk majonäs
1 tsk torkade örter
Färsk dill
GÖR SÅHÄR :
Bryn nötfärsen och krydda med D´Elidas och soya. Tillsätt buljong och låt koka in. Smaka av med salt & peppar. Blanda färsen med finhackad grön paprika och råa sockerärter.
Skala och riv morötterna grovt.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Halvera och stek plommontomaterna i olivolja tillsammans med champinjoner, salt, peppar och på slutet färsk timjan.
Plommontomater som stekt i olivolja, tillsammans med champinjoner, salt, peppar och färsk timjan är vansinnigt gott i sig och ett gott tillbehör.
Nötfärsen är rejält kryddad med D´Elidas chilisås, sen har jag bara finhackad grön paprika och råa sockerärter och blandat ner.
Dags att montera! 😛
Fotas och smakas av…
Och packas ner i veckans lunchlådor! 😉