ANNONS
Integritet på Tailsweep

Veckans nyttiga – chilikryddad nötfärs!

/

Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing! Massor med härlig variation och smaker som gör sig bra ihop, så varsågoda! 😛 

Vill du ha en mildare nötfärs så minska ner på chilisåsen, det blev hett men den kalla örtdressingen bryter av fint utan att vara stark i sig.

6 port
Det här behöver du : 
700 gram nötfärs
1 msk D´Elidas chilisås
1 msk kikkoman soya
2 dl köttbuljong
Salt & peppar
100 gram sockerärter
1 grön paprika

4 grovrivna morötter

6 plommontomater
olivolja
100 gram champinjoner
Salt & peppar
Färsk timjan

Örtdressing : 
1 burk (2,5 dl) creme fraiche
2 msk majonäs
1 tsk torkade örter
Färsk dill

GÖR SÅHÄR : 
Bryn nötfärsen och krydda med D´Elidas och soya. Tillsätt buljong och låt koka in. Smaka av med salt & peppar. Blanda färsen med finhackad grön paprika och råa sockerärter.

Skala och riv morötterna grovt.

Rör ihop ingredienserna till dressingen.

Halvera och stek plommontomaterna i olivolja tillsammans med champinjoner, salt, peppar och på slutet färsk timjan.


Plommontomater som stekt i olivolja, tillsammans med champinjoner, salt, peppar och färsk timjan är vansinnigt gott i sig och ett gott tillbehör.


Nötfärsen är rejält kryddad med D´Elidas chilisås, sen har jag bara finhackad grön paprika och råa sockerärter och blandat ner.


Dags att montera! 😛


Fotas och smakas av…


Och packas ner i veckans lunchlådor! 😉

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00