Veckans nyttiga – chilikryddad nötfärs!

nötfärs_nyttig_lunch_mat

Denna gång blev det chilikryddad nötfärs med grön paprika/sockerärt, grovrivna morötter, timjanstekta plommontomater med champinjoner och en kall vit örtdressing! Massor med härlig variation och smaker som gör sig bra ihop, så varsågoda! 😛 

Vill du ha en mildare nötfärs så minska ner på chilisåsen, det blev hett men den kalla örtdressingen bryter av fint utan att vara stark i sig.

6 port
Det här behöver du : 
700 gram nötfärs
1 msk D´Elidas chilisås
1 msk kikkoman soya
2 dl köttbuljong
Salt & peppar
100 gram sockerärter
1 grön paprika

4 grovrivna morötter

6 plommontomater
olivolja
100 gram champinjoner
Salt & peppar
Färsk timjan

Örtdressing : 
1 burk (2,5 dl) creme fraiche
2 msk majonäs
1 tsk torkade örter
Färsk dill

GÖR SÅHÄR : 
Bryn nötfärsen och krydda med D´Elidas och soya. Tillsätt buljong och låt koka in. Smaka av med salt & peppar. Blanda färsen med finhackad grön paprika och råa sockerärter.

Skala och riv morötterna grovt.

Rör ihop ingredienserna till dressingen.

Halvera och stek plommontomaterna i olivolja tillsammans med champinjoner, salt, peppar och på slutet färsk timjan.

stekta_tomater
Plommontomater som stekt i olivolja, tillsammans med champinjoner, salt, peppar och färsk timjan är vansinnigt gott i sig och ett gott tillbehör.

färs_nötfärs
Nötfärsen är rejält kryddad med D´Elidas chilisås, sen har jag bara finhackad grön paprika och råa sockerärter och blandat ner.

lunch_mat_recept_nyttigt_färs
Dags att montera! 😛

nyttig_lunch_färs_köttfärs_nötfärs
Fotas och smakas av…

nyttig_mat_nötfärs_rivna_morötter
Och packas ner i veckans lunchlådor! 😉

  1. Danch skriver:

    Vill bara säga att de här nyttiga matlådorna är väldigt uppskattade, hoppas du fortsätter med den!

  2. Vill bara passa på att tacka dig för att du delar med dig av alla härliga recept. Din blogg har blivit min favorit då det gäller att hitta nya recept. Fantastiskt fina bilder gör det lätt att inspireras lite extra, och resultatet brukar bli suveränt goda middagar. Tack!

  3. Jag har funderat över om maken din värmer matlådorna på jobbet – blir inte t ex morötterna konstiga då?

  4. Hej!

    Jag undrar över matlådorna. Förvara du dom kylen alla dagar eller fryser du in? Om det är kylen dom står har du då lock på? Jag är något ovan med matlådor men vill gärna göra egna.

    Tack för en trevlig sida! Blir alltid lika glad när jag tittar in här.

  5. Hej Jag ÄLSKAR dina recept!
    Måste bara tipsa dig om http://www.spicemaster.se
    Deras kryddor är ekologiska och sååå himla bra, det är verkligen skillnad på deras kryddor och andra.

    Mvh
    Märtha

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..