Dags att tända grillen??

grillat_grillad_kyckling
Vad säger ni? Är det inte nu det vänder? Våren kommer på riktigt nu och man blir sådär grillsugen plötsligt! Det är nåt visst ändå med att grilla när det närmar sig vår. Slippa stå och huttra och trampa i snön, vilket i och för sig också är mysigt med varm mat i kylan men när vårsolen värmer ryggen lite extra då är det som allra bäst!

Kyckling på grillen är en favorit, en kall aioli till och lite goda grönsaker och potatis! Jag brukar skjutsa in en form i ugnen med olika grönsaker, halverade potatis med skal, lite chili, olivolja, flingsalt och peppar. Ett smidigt och gott tillbehör som sköter sig själv under tiden det grillas.

Marinad/kryddning till ca 1 kg kyckling :
1 dl rapsolja
2 msk soya
1 msk pressad citronsaft
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk chilisås (mild) 
Tony´s krydda (eller annan grillkrydda)

Rör ihop, pensla på före och under grillning!

Aioli :
1 äggula
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk pressad citronjuice
2 dl rapsolja
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom oljan i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Smaka av med salt & peppar.

sallad_till_grillad_grönsallad
Fler grillrecept hittar du under kategorin ”GRILLAT” i högermenyn.

 1. Absolut! Tänt vare här i fredags på landet. Vi grillade entrecôte som blev hur gott som helst. Skulle ha gjort liknande tillbehör som du gjorde. Det blev en risotto och ganska svårt att tajma om man säger så… Men ändå gott till slut!

  Dags att kolla i din kategori grillat då – för nu är vi igång 🙂

  Kram Lotta

 2. Neta skriver:

  Men vilken underbar blogg den läggs omedelbart till favoriter 🙂
  Matbloggar också men inte i närheten av din proffsighet 😉

 3. Anette skriver:

  Glömde ju. Snart ska vi avnjuta Jamie Olivers Beef Sandwich, den är så himla god.

 4. Anette skriver:

  Vi grillade korv i söndags till lunch, gott. Det godaste är ju när man grillar på kvällen men tyvärr tycker jag inte om att stå själv där ute när andra håller sig inne. Finns ett uterum men inte förrän dom kan sitta där med en öppen dörr på kvällen kommer jag att börja. Hoppas att den kvällen kommer snart.

 5. Planerade att grilla i dag men det blåser alldeles för mycket och då är det inte så skönt!När jag var barn grillade vi ofta kyckling,tyvärr så är det väl en bortglömd rätt…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..