Bilder på påskmat

påskmat_recept_ägg_lax_janssons
Påskaftonens påskbuffé här hemma! Vi dukade upp med ägghalvor, vitlökssill, varmrökt & kallrökt lax från Nisses Fisk i Borgholm, och deras supergoda favoritsås, passar sååå bra till lax och kokt potatis istället för romsås om man vill variera sig!

Köttbullar, prinskorv, janssons frestelse, eget smör och tunnbröd. Påskmust inte att förglömma! Jösses va mycket mat i dagarna två. Har lite lax kvar som jag nog får göra nån god röra på tror jag. Påskdessert var det ingen som orkade så den tog vi dan efter. En söt liten påskbakelse bakad på vaktelägg, kommer inom kort! 😛

janssons_frestelse
En riktigt god janssons frestelse UTAN hela bitar anjovis gör jag alltid. Jag använder bara spadet för ingen här hemma tycker om dom små fiskarna. 😉 Men smaken vill man ju åt. Handskurna små ”stavar” av potatis ska det också vara. Istället för vanligt ströbröd på toppen använder jag panko och så tar jag inga ”klickar smör” över det hela, det blir så flottigt då. Len, krämig och gräddig ska den vara men inte smörig! 😛

janssons_frestelse_anjovis
Abbas anjovis, den burk som innehåller mest spad! 😉

påskmat_ägghalvor
Ägghalvor med löjrom, majonäs, en vippa dill!

påskmat_lax_rökt
Kallrökt lax och två sorters varmrökt.

påskmat_köttbullar_prinskorv
Köttbullar och prinskorvar.

påsk_recept_mat_påskmat
Påskbuffén uppdukad.

påskmat_påskbuffe
Hoppas ni alla haft en riktigt god påsk! Nu blir det nya tag med ny vecka, nyttiga matlådor och andra roliga recept! 😉

 1. Carina skriver:

  Mums! Prova att mixa grädden med ansjovisen och spadet med en stavmixer! Jag gör det och det blir toppen. Äter inte heller fiskbitarna. Dock får den mixade blandningen en ganska otrevlig färg. Har också provat att superhacka/mosa fisken och det funkar bra också.

  Kram!

 2. min kommentar har inget med inlägget att göra, hoppas de går bra ändå.

  Jag ska resa till Öland med familjen i sommar. Å jag vill minnas att du har skrivit en liten ”reseguide” här på bloggen om öland. Har letat efter det ett tag nu, men hittar inget. Kanske minns jag fel? Eller vart kan jag finna inlägget?

 3. Vilket härligt påskbord! Jag får äta lite påskbord nästa helg tror jag, missade påsken hemma helt i år. Men det är ju så gott, jag kan ju inte vänta till nästa år!

 4. Vilket härligt duktat bord! Gott med all påskmat, men tur det bara är påsk/jul en gång om året. 😉 Håller med dig om Janssons och smöret, det skippar jag också för det är helt onödigt.

 5. Åh herregud. Man sitter ju och blir sugen fast man har ätit sig full under påsken!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..