Nyttig köttfärs och vitkålspanna med sweet chili och vitlökssås

köttfärs_vitkål_röra_nyttig_lunch
Nu är vi på hemma på öländsk mark igen efter en kanontrevlig helg i Bråtås strax utanför Ullared. Vi har hälsat på familjen Lundin och helgen har minst sagt varit GOD… 😉 Jag ska naturligtvis berätta mer när jag fått ordning på alla bilder, och all härlig mat och dessert vi blev bjudna på men först ut idag kommer veckans nyttiga matlådor.

Vitkål och köttfärs, allt i en panna tillsammans med härliga grönsaker och goda kryddor lagade jag till igår efter att vi kom hem. Det fick även bli gårdagskvällens middag! Fy bubblan så gott det var, tummen upp från hela familjen. Det blev en stor gryta av allt så det räcker alltså gott och väl till en middag och fyra matlådor!

8 port
Det här behöver du : 

800 gram nötfärs
½ vitkålshuvud
1 purjolök
2 morötter
100 gram rotselleri
½ röd paprika
100 gram majskorn
1 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
4 dl vatten
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Strimla kål, lök och grönsaker. Färs på nötfärsen i en het panna med högre kanter. Tillsätt allt strimlat och låt fräsa ihop ca 10 min. Rör ner tomatpuré, fond och slå på vattnet. Sänk värmen något. Låt vattnet koka in, smaka av med salt och peppar. Servera med sweet chilisås, en kall sås på creme fraiche, lite olivolja, vitlök, salt och peppar. Kokt broccoli hade jag till också.

vitkål_färs_panna
Vitkål och grönsaker som får fräsa ihop med färs blir otroligt gott, glöm inte att krydda ordentligt!

köttfärs_vitkålsröra
När kål och lök mjuknat och fått lite färg slår jag på fond och vatten och låter det sedan koka in.

vitkål_köttfärs_panna
Det färdiga resultatet. Vansinnigt gott precis som det är, eller serverat i pitabröd, tortillarullar etc. Lite sweet chili och en kall vitlökssås till gör pricken över i:et! 😛

nyttiga_matlådor_lunch
Fyra lunchlådor till en kort påskvecka. Må gott!

 1. Sara skriver:

  Igår hade vi den här rätten till middag. Jag vågade inte göra extra mycket till barnens matlådor för jag trodde inte riktigt att de skulle gilla det, men det var fel, så nästa gång blir det dubbel sats.

 2. Hej Linda!
  Nu har jag gjort en jätteladdning av den här rätten i min
  traktörpanna. Det blev jättegott och kommer att räcka till
  många portioner. Jag kryddade med lite chili explotion för att
  få lite hetta, det blev så gott.
  Tack för alla dina recept, jag gissar att jag gör 2-3 av dina
  recept i veckan 🙂

 3. lina skriver:

  Å va gott! Detta skall jag prova nästa vecka! Perfekt matlådemat 🙂

 4. pilla skriver:

  Ser verkligen gott och fräscht ut! Mums!

 5. Men att jag inte tänkt på köttfärs och vitkål tillsammans tidigare..Alltid denna pasta som skall vara med. Detta ser jättegott ut och skall provas. Tack för inspirationen 🙂

  Henrik – En salig soppa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..