Påskens färger i köket!

påsk_tillbehör_pyssla
Vad säger ni, är det inte dags för lite färgprakt som kickar igång humöret nu när våren vände och gick igen? Här på Öland har vi i skrivande stund mer eller mindre snöstorm och det blåser iskalla nordanvindar… Brrrr!! Men inomhus är det desto mysigare. Har piffat till i köket med lite glada vårfärger, krispiga tulpaner och mysiga lyktor.

Det började med att jag letade efter ballonger och virkgarn jag ska ha till ett påskpyssel, dom ni ser på översta bilden. Gick först in på Syskrinet i Borgholm, där fanns det inget garn men däremot hittade jag en sååå otroligt söt, färgglad trasmatte-duk. Garnen hittade jag senare i garnaffär förstås! 😉 Letar man på fel ställe från börjar så kan de bli såhär men jag är så glad för duken!!

För att inte duken skulle känna sig sååå himla ensam där på köksbordet så fick den sällskap av lite nyinköpa lyktor, blockljus och tulpaner så nu bjuder jag på några köksbilder och hoppas ni får en skön söndag! Ballong & garn-pysslet ska ni se mer av lite senare… 😛

trasmatta_duk_påsk
Den vackra vävda duken, som numera är min bakgrundsbild på iPhonen! 😛

tulpaner
Och tulpaner som jag aldrig kommer tröttna på!!

påskpyssel_pynt_påsk_dekoration_inredning_trasmatta_duk

påskbukett_påskblommor_påsk_tulpaner
Gjorde en liten påskbukett med lite ”gräs” och blompinnar med tupp & höna!

ljuslyktor_påsk_ica

köksbord_dukning_påsk_påskpynt
Ja, inte är jag då nån vit, klassisk inredare. Tvärtom, jag älskar det murriga, mysiga och färgglada, allt i en salig blandning! 😛

blockljus_påsk

tulpanbukett_påsk_dekoration_blompinnar

tupp_glas_dekoration_påsk
Den plommonlila tuppen i genomskinkligt glas hittade jag på ÖoB och kunde inte motstå!

solnedgång_öland
Om nu inte snöstormen kan inspirera till vårkänslor så kan i alla fall dessa solnedgångar över Öjkroken göra det. Det är verkligen påskens färger målade på himlen så det gäller att fånga den i kameran så man kan plocka fram när snöstormen viner! 😉

 1. Härligt med vårliga färgklickar, det kan verkligen behövas nu efter vintern (fast just nu känns det som den kommit tillbaka igen..).

  Här är det full snöstorm ute, tänk att för bara en vecka sedan var det nästan 1 grader varmt och solsken… suck…

 2. Så fint! Det är redan påskstämning hos dig! Jag brukar ha trasmattor på bordet 🙂 Sådana där korta, runt 1 meter långa som säljs på IKEA. Perfektta som löpare/dukar.
  Superfina tallrikar du har, såg på Indiska att de fått in lövformade sådana också och började sukta lite efter dem.
  Nästa helg tänkte jag påskpynta lite. Har redan hunnit inhandla ett grönt och ett gult ljus, i precis samma nyanser som dina.
  Tack för dina fina bilder Linda!

 3. Mari skriver:

  Men åhhh såå fint! Jag bara älskar duken, vill haa! Finns den att köpa på fler ställen kan man ju undra?! 🙂

 4. Myyyyysigt!!!!

  Vill du ha mer påsk? Kika in på min blogg och kanske till och med rösta på mina Påskiga bidrag 😉

 5. Sandra skriver:

  Härligt med massa färg nu till våren. Tänkte snart med fixa här hemma och kul att bli inspirerad! Gillade verkligen trasmattedukarna, sånna måste jag leta upp!! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..