ANNONS

Omelett i ugn med skinka och halloumi

/
ugnsomelett_skinka_ost

Att laga omelett i ugnen är himla smidigt om man inte har tid att stå vid spisen, eller om man ska göra en lite större, matigare omelett. Här hemma är omelett en stor favorit hos samtliga och jag lagar det nog minst ett par gånger i veckan. I detta recept har jag rivit ner halloumiost tillsammans med kokt skinka och körsbärstomater. Knaprig och salt och osten ger riktigt god smak. Något extra salt behövs knappast då osten är ganska salt i sig. Har du inte provat att riva halloumi och gratinera antingen med omelett eller på pizza eller annan gratäng så prova det! 😛

Det här behöver du : 
5 ägg
1 burk creme fraiche (2 dl)
100 gram kokt skinka
100 gram halloumi
1 näven körsbärstomater
Peppar

GÖR SÅHÄR : 
Knäck äggen i en skål. Rör ner creme fraichen. Häll äggsmeten i en smord ugnsform. Fördela skinka, ost och tomater i formen. Gratinera ca 40 min i 175 grader tills omeletten ”stannat” i konsitensen.

laga_omelett_recept

Enkla ingredienser till en god lunch!

omelett_ugn

Vilket föredrar du? Omelett i stekpanna eller i ugnen?

8

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00