Färskostfyllda biffar

fyllda_biffar_lchf
Då kör vi mannens favorit idag – färs och biffar förstås! I ett par veckor har jag nu lagat lite nyttigare matlådor varje söndag som han äter till lunch på jobbet. Han väljer själv vad han vill ha, typ färs, kyckling, ägg och bacon mm…

Han vill äta samma lunch varje dag på jobbet, bara det är nyttigt, inte så mycket kolhydrater och det lilla han vill ha av det så ska det helst vara grövre som fullkornspasta/fullkornsris etc. Sunt och gott för en flyttgubbe springades i trappor upp & ner och inte alltför mastigt heller. Personligen skulle jag dock tröttna på att äta samma lunch varje dag och bli less redan andra dan, men han är bra envis och får ju såklart som han vill.

Här har jag lagat till nötfärsbiffar fyllda med färskost och fördelat i alla hans matlådor. Nöjd gubbe, glads gubbe! 😛

ca 12 biffar
Det här behöver du : 
800 gram nötfärs
1 dl vatten
½ dl grädde
2 ägg
Tony´s krydda
Vitpeppar
1 förp Cantadou fyra peppar

GÖR SÅHÄR : 
Blanda ihop ingredienserna till färsen. Forma 12 biffar, lägg ca 1 tsk färskost på varje och nyp ihop. Stek i het panna så de får fin färg. Lägg i en ugnsfast form, täck med bakplåtspapper och efterstek i ugnen 175 grader ca 15 min.

biffar_fyllda_köttfärsbiffar_färskost
Biffar på G!

lchf_biffar_fyllda_ostfyllda_färskost
Tillsammans med fullkornsris/broccoli/gröna ärtor och stekt lök.

matlådor_biffar_lchf
Matlådor på rad och en nöjd älskling! 😛 Första veckan åt han ”Truckers meal”. Andra veckan kycklingsallad med rotfrukter/grönt & vitlöksdressing och denna veckan biffar alltså. Återstår att se vad han vill ha till nästa vecka så mer om det senare!

  1. Mari skriver:

    Gjorde dessa biffar idag 🙂 Att något så enkelt kan vara sååå gott! Tack för dina underbara recept och dina tips! Kram

  2. Är maten bara god så kan jag också äta samma mat flera dagar i rad 😉

  3. Det är så gott med ostfyllda biffar! Biffar i allmänhet är iofs en riktig höjdare tycker jag! 🙂

  4. Oj så gott det där lät! Den där cantadou 4 peppar är ju riktigt god också så kan tänka mig att den här kombon är väldans god 🙂

  5. Min karl är likadan. Han kan äta samma lunch hela veckan men uppskattar olika middagar – tack och lov. Lite som med frukosten, att man inte har något emot att äta samma frukost på vardagsmorgnarna.

    En riktigt god hustru du är som fixar till din man!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..