Minihamburgare med miniägg

miniburgare_vaktelägg
Hamburgare behöver ju nödvändigtvis inte vara en ”150-grammare” från Sibylla, det kan lika väl vara en ”30-grammare” från Kryddburken! 😛

Det är roligt med minimat! Lite roligare att äta och barnen tycker dessutom att det är skoj att få vara med och laga riktigt mat fast i miniformat. Ganska festligt! Dom små hamburgerbröden är ”hålen” som jag tog ur från hålkakorna jag bakade igår, och äggen dom små söta på toppen är faktiskt vaktelägg, hur gulliga som helst och passande nu till påsk också. Har ni ätit vaktelägg nån gång? 

Burgare, ca 14 st mini
400 gram nötfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen

minihamburgare_mini_hamburgare_vaktelägg

Vakteläggen är inte bara vansinnigt små och söta, dom är sååå mycket godare än vanliga ägg, så man får verkligen äta med andakt. 😉 Dessa ägg kommer från japanska vaktlar, uppfödda här på Öland. En websida med företaget är under uppbyggnad så jag återkommer med mer info, tills vidare finns en fb-sida här >> och äggen kan beställas per post. Mer om dessa små deliktesser kommer inom kort!

hamburgare_mini_minihamburgare
Får det vara en liten tugga? 😉

minihamburgare_vaktelägg_vaktel_hamburgare
Världens godaste miniburgare! 😛

 1. Nalle skriver:

  Dom ser ju jättegoda ut. Kanske svänger förbi din DriveInn någon dag.:-)

 2. Så gulliga! Minimal är ju alltid kul. Och gott! Varför är plättar godare än pannkakor liksom? Det bara är så 🙂

  Vaktelägg har jag aldrig testat men de ser ju onekligen kul ut!

 3. Åh, vaktelägg var länge sen!
  Jag minns när mormor hade vaktlar. De var sååååå söta när de var nykläckta, som små duniga humlor, större var de inte. Men efter bara några dagar började de få vanliga fjädrar och se ut som hönor. Och de luktade skunk! Hela rummet där de fanns luktade apa. Mormor hade dem i sitt kontor, som var det enda ställe där det fanns telefon då. (Det här var på 80-talet, innan sladdlösa telefoner var standard.) Jag avskydde att behöva gå in där för att ringa, samtidigt var jag ju i åldern när man hängde i telefon med bästisen hela tiden. Tror det var ett smart drag, för mormors telefonräknings skull…

 4. Det låter ju väldans gott det där! 🙂
  Har faktiskt aldrig ätit vaktelägg…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..