Minihamburgare med miniägg


Hamburgare behöver ju nödvändigtvis inte vara en ”150-grammare” från Sibylla, det kan lika väl vara en ”30-grammare” från Kryddburken! 😛

Det är roligt med minimat! Lite roligare att äta och barnen tycker dessutom att det är skoj att få vara med och laga riktigt mat fast i miniformat. Ganska festligt! Dom små hamburgerbröden är ”hålen” som jag tog ur från hålkakorna jag bakade igår, och äggen dom små söta på toppen är faktiskt vaktelägg, hur gulliga som helst och passande nu till påsk också. Har ni ätit vaktelägg nån gång? 

Burgare, ca 14 st mini
400 gram nötfärs
½ dl vatten
knappt 1 msk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 krm vitpeppar malen

Vakteläggen är inte bara vansinnigt små och söta, dom är sååå mycket godare än vanliga ägg, så man får verkligen äta med andakt. 😉 Dessa ägg kommer från japanska vaktlar, uppfödda här på Öland. En websida med företaget är under uppbyggnad så jag återkommer med mer info, tills vidare finns en fb-sida här >> och äggen kan beställas per post. Mer om dessa små deliktesser kommer inom kort!


Får det vara en liten tugga? 😉


Världens godaste miniburgare! 😛