ANNONS

Plankstek med vildsvin och vild länkkärlek!

/
plankstek_nyår_nyårsmat

Vad hittar ni på för gott denna lördagskväll? Är det schlagermenyer all in?? 😛 Här hemma har vi stort huvudbry om VAD vi ska ha ikväll… Joline vill lyxa till det med bubbel och fruktiga drinkar och nån lyxig potatisgratäng, Nicke vill ha nått GOTT (hamburgare, biffar, grillat…) Max vill ha pannkakor eller fisk och jag vill ha en god husman, nåt kött med pasta eller biffgryta… Eller jag vet inte..??!!

Vilket dilemma? Blir det nånsin så hemma hos er också??

Tänkte i alla  fall slå ett slag för vildsvinet! Köttet som blivit riktigt populärt och som syns mer och mer runtom bland matbloggarna. Det är ju inte bara ett stycke vilt kött som du lagar en söndagstek av, det finns hur många härliga recept som helst på tex. raguer, färsbiffar, grillade kotletter, möra,  saftiga revben etc etc… Ni ska få några genvägar.

Låt er inspireras :

  •  Mårtenssons Kök

  • Porterstek på vildsvin >>



  • Mumsfillibabba



  • Taffel 


  • Rylins recept 


  • I mitt lilla kök

  • Fusion food


  • Mörk o Mat

  • Kryddburken

  • Här är mitt eget recept på låglangad, lågtempererad hel kotlettrad av vildsvin,

vildsvin_stek_ugn_recept

Det vildsvin jag tillagade länge på låg ugnstemp passar utomordentligt bra till plankstek där man vill ha olika sorters kött. En mört, kallskuret och vansinnigt gott kött helt enkelt!

baconlindade_haricotverts

Klassiska tillbehör till plankorna. Utskurna tomater och baconlindade haricot verts.

plankstek

Jag gräddar alltid plankorna såhär och lägger på kött och sås när moset är gratinerat.

plankstek_vildsvin

Smaklig måltid, vad ni nu än ska äta och ha en finfin lördagskväll! 😛

7

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00