Nypiffad stämning i kökets vrå…

ljusburkar_ljuslyktor_dofljus_glas_burk_lock
Efter en sväng på stan nere i Borgholm igår hittade jag lite små fynd till köket, bland annat dessa små doftljus i glasburkar med lock, precis såna Jenny hade hittat på ikea, fast dessa är pyttesmå och tänk vad man mycket fint man kan göra med dom sen när de brunnit ner.

Bästa sättet att få det sista stearinet i botten att lossna är att ställa in burken i frysen ett par timmar, sedan brukar allt överblivet stearin ploppa ut superlätt och sen är det bara att diska och fylla med små goda inläggningar, marmelader, chiliröror, kryddor, eller till och med servera små desserter i. 😛
Dessa doftljus hittade jag på netto.

Inne på ÖNSKA fanns ju i vanlig ordning hur mycket som helst jag ville ha, bland annat Jamie Olivers skärbräda. Sen drog jag mig till minnes i något program där han använt en skifferplatta och serverat ostbricka på, och på skiffert skrivit ostsorterna med vanlig vit krita, hur fiffigt som helst. Den kostar dock runt 300 kr såg jag på nätet. Istället sprang Ingela iväg och hämtade en rund skifferbricka för bara 65kr!! 😉 Tjoohoo! Det fanns stora fyrkantiga och avlånga också men jag tog en rund, den är lika stor som en vanlig mattallrik. Vilket fynd!

skifferbricka_skiffer_underlägg_sten_ostbricka_uppläggning
Skifferplattan från ÖNSKA för 65 kr! Tror jag måste skaffa fler… 😛

tulpaner_tulpanbukett_flora_kvistar
Inne i gallerian vidare till Flora, där jag köpte 4 st 10-pack mörklila och gammelrosa tulpaner, och ett hopplock av lite olika kvistar och blad. Det är roligast att sätta ihop sina egna buketter tycker jag! 😉

tulpaner_blommor_snittblommor_flora_tulpanbukett
Vet inte vad denna lila kvist heter, nån därute kanske? Den är bara sååå vacker…

tulpaner_tulpanbukett_arrangemang_bukett_binda
Härligt krispig, knastrig tulpanbukett med vårkvistar. Man blir så glad ända in i själen!

skiffer_uppläggning_bricka_skifferfat
Småkvistar som blev över satte jag sen i en liten mini-mini vas! 😛

 1. kanontips på den där skifferbrickan, har också sett honom använda en liknande till ostarna. Ska minsann ta och kika in på stans Önskabutik och kolla om de har sådana där också.
  Visst är det härligt nu med tulpanerna, det bara andas ju vår och hopp.
  Kramar

 2. Ser väldigt mysigt ut måste jag säga.

 3. J skriver:

  Åh jag älskar tulpaner! Längtar till våren med alla blommor och lite värme. Dem små söta blommorna heter Vaxblomma och är underbara. Håller sig fina väldigt länge oxå!

 4. Så söta små burkar som ljusen är i! Måste skynda till Netto och köpa på mig några innan de tar slut =)

 5. Laila skriver:

  Så härligt! Tulpaner är bara så ljuvliga, dock så är ranunkel min absoluta favvis! Tror det är Vaxblomma du köpt kvistar av. Väldigt fin tillsammans med tulpaner 🙂 Trevlig helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..