Kycklinggryta sweet chili med crème fraîche och grönsaker

kycklinggryta_ris_recept
Dagens middagstips blir en riktigt mustig och smakrik kycklinggryta med ris. Smaksatt med en mild sweet chili blir det här lätt en favorit för hela familjen och perfekt för matlådor att frysas in.

Vad äter ni helst till kycklinggrytor?
Ris? Potatis? Pasta?

Jag är inte så jätteförtjust i ris och äter nog hellre kokt potatis till om det är kycklinggryta åt hållet husmanskost. Med andra smaksättningar som chili och åt det asiatiska hållet vill jag nog helst ha pasta eller nudlar… Nu blev det ris i alla fall men jag tycker inte jag nånsin lyckas hitta ett gott ris och allt blir hårt och klumpigt efter en stund när det är färdigtkokat…

6 port
Det här behöver du : 

2-3 kycklingfiléer
1 stor gul lök
Salt & peppar
4-5 msk tomatpuré
1½ dl sweet chilisås (mild, söt)
1 liter kycklingbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
1 burk crème fraîche (2 dl)
Maizenamjöl + vatten till redning
1 burk majskorn
1 ask sugar snaps
1 gul paprika

GÖR SÅHÄR : 
Skär kycklingen i bitar och bryn i het panna med hackad gul lök. Salta och peppra. Tillsätt tomatpuré, sweet chilisås och kycklingbuljong. Låt koka upp, sänk sedan värmen och rör ner crème fraîchen och låt allt småputtra ca 10 min. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för krämigare konsistens. Smaka av med salt och peppar. Rör ner majskorn, sugarsnaps och paprika sist av allt så du får lite krispighet i grytan.

kycklingfiléer_kycklinggryta_kycklingrecept
Kyckling och lök bryns i het panna.

kycklinggryta_recept
Kokar upp med tomatpuré, sweet chili och buljong en stund.

kycklinggryta_sweet_chili_creme_fraiche
Rör ner crème fraîchen och sist av allt grönsakerna. Smaklig måltid! 😛

  1. Sara skriver:

    Den här grytan är sååå god! Sambon gillar inte majs så jag bytte ut dem mot bambuskott, blev jättebra det med. Sen brukar jag också ha i mango chutney 🙂

  2. Glöm basmatiris från uncleben, garant, ica et.c
    För att lyckas så måste man först köpa ÄKTA basmati ris.
    Äkta basmati ris finner ni på orientaliska butiker i 5 kg påsar och uppåt.
    Besök en persiskt restaurang så förstår ni hur riktigt ris smakar.

    Ett tips för att undvika kladdigt ris är:

    * skölj av riset i ljummet vatten tills all stärkelse är bortsköljd och vattnet är klart och inte grumligt.
    * koka upp vatten med salt och lite olja, lägg ner det avsköljda riset då vattnet kokar kraftigt.
    * När riset NÄSTAN är klart så häller ni av det och sköljer det under kallt vatten några sekunder.
    * Lägg tillbaka i en kastrull och lägg i 1 dl vatten, samt bilda ett torn av riset samt bilda ett hål ner till botten av toppen.
    * Sätt värmen på max tills det bildas ånga och dra sedan ner till 1 eller 2:an och lägg en kökshandduk mellan locket och kastrullen som tar upp all fukt.
    * innan servering lägg i en klick smör och rör om

    Lycka till.

  3. Jenny skriver:

    Skulle gärna vilja se fler vegetariska recept 🙂

  4. ELIZA skriver:

    Hej igen! Måste bara rapportera: grytan är suupergod!! Rekommenderas!!

  5. ELIZA skriver:

    Hej! Var tvungen in och kolla koktiden på gtytan! Står och puttrar på spisen..Läser om ris..Jag sätter både salt och liite olja i vattnet. Köper basmati ris och är nöjd med hur den blir. Ha en fortsatt trevlig helg, och tack för bloggen!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..