Vi firade mamma…


Igår fyllde min mamma 51 år… Ja, jag har en ung mamma… Hon och pappa var 15 och 16 år när jag föddes men tiden går. Jag är snart lika ”gammal” som henne, borde ju komma ikapp nån gång! 😛 Vi var hemma där allihopa på eftermiddan och kvällen, jag lagade lasagne och banoffee pie.

Fina presenter, blommor och uppvaktning. Nicke köpte med sin två flaskor av Per Morbergs vin från Kalmar, det var uppskattat av både en och flera anledningar! 😉 Bjuder på några bilder jag hann ta innan kalaset tog slut…


Å var ska jag få plats med all mat då?? 😉


Många fina presenter som väntade…


Fina, älskade mamma…


Ett typiskt stilleben hemma hos mamma… Rosa, rosor, pärlor, spets, vitt, habby chic…


Lasagne är något som både stora och små älskar! 😉


Lasagne extra allt, hemkokt bechamel, en riktigt mustig köttfärssås, färska lasagneplattor och massor av ost…

Recept, fler bilder med beskrivning hittar du här >>


Två burkar kondenserad mjölk har kokat (sjudit) i 2½ timme, å då blir det sån här läcker, krämig kolasås. Dulce de leche. 😛


Recept på Banoffee pie hittar du här >>

8
0

God morgon vackra januari!


Ja, idag är ingen vanlig dag för det är mamma Mia´s födelsedag, hurra, hurra, hurra!! 😛

Visst är det kul med födelsedagar, när man får ordna överraskningar och laga god mat. Självklart blir det matlagning hemma hos mamma idag, en supergod efterrätt ska jag göra också. Det blir dock inte ett lika stort kalas som förra året då jag lagade den italienska buffén till hennes 50 års fest men ändå kalas, god mat, släkt, vänner, tårta, presenter och överraskningar.

Vi hörs senare, ni ska få både recept och bilder från dagen. 😛
Bjuder på lite januaribilder från vårt vackra vinterlandskap sålänge…

3
0

Korvstroganoff i ny tappning


När jag var liten var ”makkaråner och kårv” bland det bäst jag visste. Stekt falukorv eller denniskorv, bara jag fick makkaråner till och massvis med kärttshupp!! 😉

Det gillar jag än idag men jag tänkte att ni säkert blir besvikna om jag nu bara berättar hur man steker korv, kokar makaroner och klämmer ur en halv ketchupflaska?!

Så jag gjorde en korvstroganoff i ny tappning som inte alls blev tokig, faktiskt den godaste korvstroganoff hittills. Ibland måste man förnya sig sägs det ju och det gjorde inte ont alls! 😛

Det här behöver du : 
1 ring falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
1 röd paprika
1 burk skivade champinjoner
1 dl tomatpuré
2 msk milt paprikapulver
1 tsk chiliflakes
2 msk vit balsamvinäger
½ dl ketchup
Några droppar D´Elidas chilisås
1 l köttbuljong (egen alt. tärning/fond + vatten)
Maizenamjöl utrört i lite vatten till redning av såsen
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Börja med att skära korven i kvartar. Stek den i stekpanna så den får fin färg och blir lite knaprig. Lägg upp på ett fat vid sidan om så länge.

Skölj och skiva zucchinin, finhacka lök, vitlök, paprika och fräs på tillsammans med champinjoner i samma panna. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes och rör om ordentligt.

Slå på balsamvinägern, ketchup, D´Elidas och buljongen. Sänk värmen och låt allt få puttra ihop ca 10 min. Red av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Låt småputtra en stund till. Smaka av med salt och peppar. Lägg i falukorven i pannan. Strö över persilja och servera med stora makaroner.


Är man förberedd är det mycket roligare att laga mat. Och lättare att hålla rent o snyggt omkring sig.


Falukorven är stekt.


Grönsaksröran till såsen fräser…


Doften är minst sagt helt underbar!! 😉


Buljongen är tillsatt och nu får det puttra ihop en stund…


Strössla över persilja. Servera!


Man kan ju inte äta spagetti och köttfärssås varje måndag hur länge som helst??! 😛

5
1