ANNONS
Integritet på Tailsweep

Skinkpaj med bacon och pepparost

/

Matpaj är nånting jag verkligen kan längta efter ibland, och nu var det bra länge sen. Min absolut favorit är som alltid

broccoli och ädelost

men man måste ju vidga sina vyer sägs de! 😉


Här hade vi på tok för mycket överbliven rökt skinka i kylen som måste göras nåt åt så då fick det bli en skinkpaj med mjukost, en ny sort jag hittade i affären från Kavli med bacon och peppar. Den var riktigt god, kan tänka mig att den passar alldeles ypperligt till ostbricka också. Lite purjolök, lite champinjoner…

Det blev dögott förutom att purjolöken borde jag nog fräst på i stekpannan innan för den blev aningens ”gnisslig” och det är nåt jag är smått allergisk mot, annars är ju purjolök en mild och god smaksättare.

Det här behöver du :
1 förp färdigkavlad mördeg
200 gram rökt skinka
1/3 purjolök
1 burk champinjoner

2 dl creme friache
2 ägg
1 förp Kavli bacon & pepparost
några droppar D´Elidas chilisås
2 finhackade vitlöksklyftor
3 tomater
Salt & peppar
Örtkrydda

GÖR SÅHÄR : 


Rulla ut pajdegen i en pajform. Skär skinkan i tärningar. Finhacka purjolöken och blanda med skinka och champinjoner. (HÄR kan du alltså med fördel fräsa på allt i en stekpanna för att få en mjukare och behagligare purjolök) Fördela i pajskalet.

Rör ihop resten av ingredienserna förutom tomater. Häll i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Salta & peppra och strö över örtkrydda.

Grädda i 175 grader ca 35-40 min. Låt sedan pajen få ”stå till sig” och stabilisera innan du skär upp den. Servera med en god sallad.


Att använda mjukost i paj ger ett riktigt lyft och det finns ju många smaksättningar att välja på!


Förbereder…


Pajfyllning.


C

reme fraiche, ägg och mjukost…


Några skivor tomater, salt peppar och örtkrydda. In i ugnen!


Efter ca 35-40 min.


Låt pajen stå till sig något före servering, under tiden kan du fixa en god sallad med rödkål, gurka, purlo, tomat och vinegrette.


Färdig att serveras. Smaklig måltid!

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00