ANNONS

Potatis & löksoppa

/
potatissoppa

Idag kokade jag soppa till syrran och har nyss varit och levererat i termosar till henne. Hon har opererat sig i munnen och kan verkligen inte äta. Svullen o eländig och lite blåsvart om käken. 🙁 Soppor är i såna lägen tacksamt att äta och utan starka smaker, bara len, ljummen soppa så får man i alla fall i sig lite näring!

Det här är min favoritsoppa och fungerar även när man är ordentligt förkyld, då kan man peppra i lite extra chili, ingefära och vitlök också men den här är den mildaste och enklaste när man har sår och inte ”kan äta” men ändå behöver få sig nåt matigt…

ca 2 liter
Det här behöver du : 
1 gul lök + smör
1 liter mild köttbuljong
6 potatisar
Örtsalt

GÖR SÅHÄR : 


Skala potatis och skär i skivor. Skala och finhacka löken. Fräs på löken med lite smör i en rymlig kastrull bara så den blir lätt genomskinlig. Slå på buljongen och lägg i potatisskivorna. Låt koka på medelvärme ca 15-20 min. Vispa soppa för hand när potatisen blivit mjuk så den ”går sönder”, då får soppan en naturlig ”redning” och blir lite tjockare i konsistensen utan att man måste använda mixxerstav.

En klar buljongsoppa är bra mycket godare tycker jag än när den är helt mixad. Bitarna i denna är så små och mjuka så man behöver ändå inte tugga. Smaka av soppan med örtsalt.

potatis_löksoppa
6

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00