Får det lov att vara en semla?

semlor

Semlor redan? Jodå, överallt är dom! Jag är personligen inte så förtjust i semlor… Jag brukar däremot baka egna, då är dom liiite goda! Speciellt om man gör dom pytte-mini-små!

Tycker ni det är gott??
Semla, eller inte semla – morgonens stora fråga? 😛

semletårta_recept_mandelmassa
Semletårta med hemmagjord mandelmassa, den är lite festligt om man vill bjuda på hembakat i skidbacken!

semlor_hjärtan

Semlehjärtan, till fredagens jobbfika?, eller på alla hjärtans dag?

minisemlor

Minisemlor, mina egna favoriter!

 

  1. Fastlagsbullar är vi så där kluvna till, vi är inga fantaster av gräddiga tårtor och bakelser egentligen men får vi bara en riktigt god fastlagsbulle så går den absolut ner. Fast vi tar den gärna i en tallrik med varm mjölk, så kallad hetvägg, då blir det ännu godare!

  2. Själv kan jag äta en minisemla ungefär men mannen skulle ng kunna trycka i sig hur många som helst så det blir nog semlebak här hemma i år också 🙂

  3. Jonna skriver:

    Men jag dööör vilken underbar blogg!

  4. Jag älskar semlor! I alla fall säsongens två första…
    När jag var liten bakade mamma väldigt mycket, och naturligtvis gjorde hon egna semlor.
    Mamma ville ha en ”normal” semla; lagom fylld, lagom gräddig. Sen ville hon ha den som hetvägg.
    Syrran ville ha en semla utan fyllning, men med bara grädde.
    Jag ville ha mycket fyllning, men väldigt liiiite grädde.
    Pappa blev nöjd om han fick en slät bulle 🙂
    Mamma skrev våra initialer i florsockret så att vi skulle få rätt bulle 🙂

  5. Semlor är väldigt gott, men inte ofta. En på semmeldagen är ganska lagom per år kan jag tycka 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..