Får det lov att vara en semla?

semlor

Semlor redan? Jodå, överallt är dom! Jag är personligen inte så förtjust i semlor… Jag brukar däremot baka egna, då är dom liiite goda! Speciellt om man gör dom pytte-mini-små!

Tycker ni det är gott??
Semla, eller inte semla – morgonens stora fråga? 😛

semletårta_recept_mandelmassa
Semletårta med hemmagjord mandelmassa, den är lite festligt om man vill bjuda på hembakat i skidbacken!

semlor_hjärtan

Semlehjärtan, till fredagens jobbfika?, eller på alla hjärtans dag?

minisemlor

Minisemlor, mina egna favoriter!

 

  1. Hej!

    Jag tycker de första semlorna är jättegoda, varje år! Men sedan när man ätit några stycken så avtar intresset och det smakar inte alls lika gott längre.
    Man kanske ska prova att baka dina minisemlor 🙂

    Fin blogg du har med många intressanta maträtter!

    Hälsningar Kerstin

  2. åååh är helt tokig i semlor, ett av mina absoluta favvo-bakverk. Vattnas i munnen när jag ser dina fina semlor! Mini-semlor ser ju för goa ut, men jag skulle inte nöja mig med en liten pyttesemla. Då tar jag hellre en rejäl, med massa grädde och go mjuk mandelmassa.. *dreggel*

  3. Hej!

    Jag tycker att de första semlorna är jättegoda, varje år! Men sedan när man ätit några stycken avtar intresset.
    Man kanske ska testa att baka dina minisemlor 🙂

    Fin matblogg du har med många intressanta recept!

    Hälsningar Kerstin

  4. Semlor är definitivt på min topp 5 på godaste bakverk.
    För två år sedan var jag utomlands jan-maj= missade hela semmel säsongen! Katastrof 😉

  5. Å om det är ngn som tom gillats semlor mer än jag är det min kille, så jag ska definitivt baka din fina semeltårta till honom 🙂

  6. Jag älskar semlor! I alla fall säsongens två första…
    När jag var liten bakade mamma väldigt mycket, och naturligtvis gjorde hon egna semlor.
    Mamma ville ha en ”normal” semla; lagom fylld, lagom gräddig. Sen ville hon ha den som hetvägg.
    Syrran ville ha en semla utan fyllning, men med bara grädde.
    Jag ville ha mycket fyllning, men väldigt liiiite grädde.
    Pappa blev nöjd om han fick en slät bulle 🙂
    Mamma skrev våra initialer i florsockret så att vi skulle få rätt bulle 🙂

  7. Fastlagsbullar är vi så där kluvna till, vi är inga fantaster av gräddiga tårtor och bakelser egentligen men får vi bara en riktigt god fastlagsbulle så går den absolut ner. Fast vi tar den gärna i en tallrik med varm mjölk, så kallad hetvägg, då blir det ännu godare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..