Kryddburken har passerat 2012 – året som gått och vad händer nu??


Ja vad händer med Kryddburken nu??


Många bloggare släpper sina rötter och styr kosan vidare, slår sig samman med likasinnade, hittar nya vägar och en del lägger ner helt eller kanske byter schanger och innehåll totalt…

Jag kommer inte flytta min Kryddburk nånstans!
Jag kommer fortsätta skriva om recept, mat, livet på Öland och norrland i mitt hjärta. Jag kommer faktiskt inte att ändra på något – för jag älskar det jag gör här och nu! Självklart bjuds det på en del spännande inslag, tävlingar, gästbloggare och påhitt men inget som förändrar helheten och det jag byggt upp under alla år.

– Ja, då vet ni det! 😛 

Som vanligt bjuder jag på lite statistik såhär i början på nyåret och missa för guds skull inte alla trevliga/knasiga/roliga sökord lite längre ner!

Kryddburks-fakta :

  • Under 2012 publicerades 389 st inlägg (förra året 348 st)9 sttävlingar har hållits (8 st förra året)5-års jubileum har firats med massor av härliga samarbetspartner under året!Årets mest trafikerade dag inföll den 4 april med 12154 sidviningar!!

  • (Ni slog därmed förra årets rekord då den mest trafikerade

  • dagen var just nyårsafton 2011 med 11427 sidvisningar.)
  • 3295 st följer Kryddburken på Bloglovin(förra året 2288 st)2518 st följer Kryddburken på Facebook(förra året 1869 st)

Årets 5-i-topp populäraste recept enligt er läsare :

  1. Fyllda lövbiffsrullader i god skysås
  2. Italiensk buffé & 50års kalas
  3. Pinocchiotårta
  4. Rödvinsmarinerad hjortstek – så tillagar du en stek utan att misslyckas
  5. Pulled pork

Årets 10-i-topp sökord : 

  1. Kryddburken
  2. Smörgåstårta
  3. Pepparkakshus
  4. Äppelkaka
  5. Pinocchiotårta
  6. Muurikka
  7. Pulled pork
  8. Köttfärssås
  9. Köttfärslimpa
  10. Budapestrulle

Årets knasigaste/roligaste sökord :
Trollerimat, gelésoppa, rökta frallor, makaroner och röding, kalle anka, tortellini med nån jävla sås, hårigt renskinn, snattar nyårsmat, hamburgare av lera, snöhelvete, lappskoj, köttfärssås med klimp, lycklig sås, supmat, hungrig som en varg, kladdig kladdkaka, morgonstånd,…

Ehh… Jaaa…. Så kan de gå när man hittar hit! 😛 
Jag kan ju faktiskt upplysa er som blir lätt förbryllade nu att nån gelésoppa med rökta frallor, supmat och morgonstånd skriver jag inte om här på Kryddburken MEN de som knappat in just dessa ord i sin sökmotor har ändå haft oturen (turen?) att hamna hos mig! 😉 Det tackar jag ödmjukast för!

Jag avslutar detta inlägg med det största och viktigaste för mig…

STORT TACK, KÄRLEK & KRAMAR TILL ER & ETT GOTT NYTT ÅR!


Ni hänger väl kvar ni också va? 😉

Jag tackar er alla för ett fantastiskt år med stort 5-års firande av bloggen, tack till alla er läsare som skriver kommenterar, mailar, påpekar, önskar, undrar och allt därtill och för att just DU läser här! Det gör mig glad och tacksam och även om jag inte kan klona mig själv som jag vill många gånger och även om jag är sen att svara på frågor/mail etc så läser jag allt, överallt. Inte bara när jag sitter vid en dator och har tid att skriva tillbaka lika snabbt men jag läser allt! Glöm inte de…

Tack till alla fantastiska samarbetspartner som kommit i min väg,
framförallt MUURIKKA.


Välkommen år 2013! 😛

23
1

Jolines stjärn-cupcakes med vanilj och cream cheese frosting


Här kommer stjärnsmällarna vi hade på nyåret. 😛 Jolines stjärn-cupcakes med cream cheese frosting och vita choklad-stjärnor! Grymt goda, söta och charmiga på samma gång!

12-14 st
Det här behöver du :  
Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Blöta :
125 gram smält el. rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
1 ägg

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop de torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa! Grädda i pappersformar i ugn ca 15 min 175 grader, eller i muffinsmaskin.

Cream cheese-frosting : 
100 gram philadelphiaost
3 – 4 dl florsocker
några droppar citronsaft

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop cream cheese (philadelphiaost el. annan naturell färskost) med florsocker till en ganska fast konsistens, men som ändå går att spritsa. här är mängden florsocker helt beroende på hur du vill ha konsistensen. Ställer man frostingen i kylskåpet ett tag innan man spritsar så blir det mer ”hård” än när man precis rört ihop den.


Dekorationen består av vanlig smält vit choklad (ca 100 gram) som breds ut på bakplåtspapper, sen på med strössel och svalna i kylskåp. Figurer kan man sen ta ut med pepparkaksmått som här stjärnor. Doppa måttet i hett vatten först så går det enklare att få hela fina stjärnor.


Söta stjärn-cupcakes till nyåret som Joline bakat! 😛

15
0

Lakritspannacotta med jordgubbsgelé


Vi gjorde små pannacotta till nyåret som vi smaksatte med lakritsklubbor, det blev en riktig höjdare och tillsammans med söt jordgubbsgelé och färska jordgubbar blev det fina smakbrytningar. Lakrits och hallon är ju en slående kombination, men faktiskt också lakrits och jordgubbar! 😛

4 små portioner
Det här behöver du : 
2 dl grädde
½ dl gelésocker
4 finkrossade lakritsklubbor

GÖR SÅHÄR : 
Blanda grädden, gelésocker och finkrossat pulver från 4 lakritsklubbor i en kastrull. Koka upp och sänk värmen helt. Låt koka bara ½ min, häll sedan upp i små portionsglas.

Ljumma jordgubbssylt i micron, sila den genom durkslag så du bara får gelén kvar. När pannacottorna svalnat häller du på gelén. Låt stå kall minst ett par timmar före servering. Dekorera med jordgubbar.


Krossa 4 lakritsklubben genom att banka sänder dom i en plastpåse med en kökshandduk runtom.


Pannacotta med gelésocker går jättesnabbt att göra, behöver endast koka ½ min.


Häll sedan upp den i 4 portionsglas. Låt svalan innan du tillsätter jordgubbsgelén på toppen.

3
0