Nyårsplanerna klara!

ciabatta_salami_bire

Godo morgon alla! *gäsp*
Är sent uppe idag, men himla skönt med sovmorgon ibland. Vad sägs om en ljummen, nybakad ciabatta med salami och brie? Det är ju ändå snart lunch så… 😉

Sitter och klurar lite på nyårsmaten, vilket jag gjort länge ända tills det slog mig att vi fick en fin bit vildsvinskött när Pernilla m familj var här sist. Den har nu legat i marinad i 1 dygn och tidigt imorgonbitti åker den in i ugnen på väldigt låg temperatur tills den blivit färdig, gissar att den nog vill ha en 8-10 timmar på sig. Sen ska den få bli en del av nyårskvällens meny, nämligen plankstek!

Joline fixar desserten i år här hemma så den får hon presentera själv i ett eget inlägg lite senare.

Vad har ni för planera, jag är jättenyfiken och vill veta allt ni ska äta tack! 😉 

plankstek_biff
Ja, planstek får det bli. Gratinerat duchessemos, vildsvin, ryggbiff och fläskfilé med två olika såser, baconlindade haricotverts och parmesamgratinerad tomat.

  1. Kinna skriver:

    Vad gott det låter med vildsvin när du beskriver det. Vi har köpt ett halvt vildsvin och en hel hjort så här kommer det att lagas vilt framöver.

    Till nyår lagade vi 4-rätters meny. Du hittar den på bloggen under 1 jan 2013.

    Det blev:
    Rensteksröra med kalixlöjrom
    Helstekt oxfilé med rödvinssås, potatiskaka och 2 olika härliga tillbehör.
    Ostbricka
    3 sorters hemgjorda sorbeter och en chokladmousse av den fasta sorten.

    God fortsättning!
    Kinna

  2. vi åt hummersoppa till förrät, oxfile med baconlindad sparris parmesan och potatiskaka som serverades med en rödvinsragu med äpple i till varmrätt och en chokladmousse bomb fylld med passionsfrukt och en hallonsås till det. mums!

  3. Ida skriver:

    Vår tradition är att grilla ute på Nyårsafton, vilket vi såklart även gjorde igår. Mörad fläskytterfilé blev det tillsammans med din potatisgratäng som blir lika god varje gång, sallad och Whiskeysås. Brukar även bli kräftor längre fram på kvällen, men de saknades dessvärre på gårdagens meny… God fortsättning!!!!

  4. Lina skriver:

    Måste få dela med mig av vår meny igår, det blev så himla gott 🙂 först åt vi toast med chevreost som fick smälta i ugnen, till detta hade vi några salladsblad, färska fikon, parmaskinka, pinjenötter och till sist ringlade vi över honung och balsamico! Sedan blev det plankstek här med 🙂 med duchess, halv tomat, oxfilé, bea, vitlöksstekt sparris och blomkål 🙂 som grädde på moset njöt vi av en perfekt sammetslen creme brule med jordgubbar. Gott nytt år, kram!!

  5. Ida skriver:

    Till mamma så blir det musslor med vitt vin grädde lök mm. Till mig så blir det en skiva oxfile med hasselbackspotatis med rödvinssås. :))

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..