Knäckbräck med flingsalt

knäckbräck_knäck_bräck
Ett snabbt och smidigt sätt att göra knäck på! Koka knäcken i micron, 7-8 minuter, häll smeten på en plåt. Strö över flingsalt. Klart! Man måste ju faktiskt inte nödvändigtvis hälla upp knäcken i små pytteformar, det blir precis lika gott såhär! 😛

Knäcksmet : 
1 dl grädde
1 dl strösocker
1 dl sirap
½ msk flingsalt

GÖR SÅHÄR : 
Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en hög keramikskål som tål micronvågsugn. Kör på full effekt 7-8 min. Gör kulprov, eller ta lite knäcksmet på en tesked och skölj under kallt vatten. Om smeten stelar och är seg och kan formas utan att kladda är det klart. Om inte kör en minut till. Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Förvara i kylskåp.

* Ett tips när du ska dra bort bakplåtspappret! -Ta upp hela ”kakan” och skölj baksidan där pappret sitter under kranen med lite ljummen vatten då lossnar det jättelätt. 😉

  1. Går det inte att använda detta till att göra kolor också? Ogillar verkligen att behöva stå typ 40 min vid spisen 😉

    1. Pernilla!
      Absolut kan du göra det, det funkar såklart med kola också! 🙂
      /Linda

      GOD JUL TILL ER ALLA! <3

  2. Linda skriver:

    Tack för alla fina recept. Hoppas du och din familj får en underbar jul!

  3. Suzanne skriver:

    Du är en klok kvinna du 😉
    Knäckbrcken är fixat, skönt att slippa duttandet med formarna.
    God Jul önskar jag dig Linda. Du har gjort min man, mina barn, goda vänner och mig lyckliga och mätta med dina recept i flera år.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..