Sista minuten-julgodis som du fixar på 10 min!

chokladbräck_enkla_julgodis
Har du mycket att stå i och inte hunnit med det där lilla söta. Stressa inte ihjäl dig, gör dessa chokladbräck med goda toppings på. Jag och Joline gjorde två sorter igårkväll.

En vit chokladbräck med polka, tranbär och mandel och en ripplad choklad med turkisk peppar.

Tar nästan ingen tid alls, bara förbereda ”strösslet” och sen värma choklad i micron, hälla ut på en plåt och sen på med valfri topping. Lätt som en plätt och tunna fina så bräck du kan förvara i plåtburk i kylen.

Vit chokladbräck med polka, tranbär och mandel : 
200 gram vit choklad
½ dl polkagrisar
½ dl tranbär
½ dl mandel

Ripplad chokladbräck med turkisk peppar : 
100 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
10 st hårda karameller turkisk peppar

GÖR SÅHÄR : 
Förberedd strösslet till bägge. Kör polka och turkisk peppar i mixern till mindre bitar. Den turkiska pepparn körde jag lite längre så det blir lite mer pulver. Hacka tranbär och mandel grovt.

Smält 300 gram vit choklad. Häll 2/3 på en plåt till den vita bräcken. Strö över toppingen med polka, tranbär och mandel, sen är den klar!

Resterande vita choklad häller du på en annan plåt. Smält sen den mörka chokladen och häll ovanpå.

Bred ut med palett så chokladen blir lite ripplad/marmorerad. Toppa med sitt strössel. Ställ in i kylen och låt stelna. Bryt i bitar, förvara i plåtburk med silkespapper i kylskåpet.

vit_choklad_bräck_polka_tranbär_mandel
Vit chokladbräck med polka, tranbär och mandel.

chokladbräck_turkisk_peppar_lakrits_bräck_vit_mörk_choklad
Ripplad chokladbräck med turkisk peppar.

  1. Anna J skriver:

    Åh va gott det ser ut. Kanske gör en laddning inför nyår för nu är jag klar med allt stök och ska bara börja njuta av allt nu.

    God Jul till dig och din familj!

  2. Vilka bra sista minuten-tips du kommer med! Den med turkisk peppar såg ju riktigt spännande ut!

  3. Emma skriver:

    Vackert och gott! 🙂
    Trevlig Jul på dig Linda.

  4. Vad smidigt! Blir det gott med nötter på tror du? I så fall ska jag testa att göra en med hasselnötter och blandad mjölk/mörk choklad. Och kanske kanel… Nu blev jag experimentsugen 🙂

    1. Absolut! 🙂
      Ta de du gillar bäst, då blir de bäst också!
      /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..