Helgen som gått… Bortskämd till tusen…

Hur sammanfattar man en helg med nyvunna vänner som kör hit för att ”blind-date:a” familjen Kryddburk med både julmarknad, bubbel och 40-års firande?! Presenter i massor, god mat och härligt sällskap in på småtimmarna!

Jo – Bortskämd! 😛
Känner mig lyckligt bortskämd efter en sån härlig helg.

Pernilla, hennes make och 2 pojkar anlände till Öland på lördan, vi träffades i snöyran och gick på julmarknad tillsammans, sen höll vi oss här hemma inne i värmen, skålade och myste. Det är ju nåt visst med att man aldrig träffats på riktigt och så bara smäcker man ihop en helkväll (ja, å lite av natten) och så stämmer allt!! 😉

Finaste vännen Pernilla! Som vi tjattrat på facebook och hållit låda och hör å häpna har vi faktiskt sett film ihop också. Jaaa… Fast de va ju några mil emellan oss. Haha, men roligt hade vi! 😛

Barnen fann varann ganska snabbt och var även ute framåt småtimmarna och spökade runt i snön. Det delades ut presenter i mängder från Pernillas familj, den ena efter den andra. Ja, så fantastiskt kul vi haft! Tack Pernilla, Stellan, Julius och Tim! Ni är bara för härliga hela bunten. Och en ära att få fira en 40-års dag helt apropå! 😛

Pernilla, födelsedagsbarnet själv (hon ser inte en dag ut över 30!) är en riktig fena på att göra fina saker, dekorera hemmet, baka, dona och feja i hus och skog sådär som bara en ”Bråtåsare” kan! 😉

Detta vackra julkort har hon suttit och knåpat med i timmar kan jag gissa. Det står nu så fint på vårt köksbord och då finns dom ju kvar här på sätt och vis och man tänker på dom så fort man ser kortet.


Håll med om att det är vackert och Pernilla har verkligen en genomgående stil i allt hon gör, det är så murrigt, mysigt, varmhjärtat med färger och kontraster och så den där ”feelingen” över allt som bara lyser; Pernilla!

Baksidan av kortet.

Här ska gubben och jag ligga i sängen och dricka varm choklad med marhmallows en hel dag! 😉

Vackra juldukar, kökshanddukar och löpare…

Brödkorg i linne med röda hjärtan, jag som älskar hjärtan!!

Muffinsformar! Rosa, turkos och prickigt 50-tal! 😛

Hon är en fena i köket Pernilla! Här levererar hon de vackraste struvorna hon har gjort själv i sötaste pappers-boxen.

Åt mat gjorde vi också… Men det kommer i ett annat inlägg! 😛

 1. Myzan 🙂 Gekås!! Och de är jätteroliga <3 fanns med Kaffe , choklad, te 🙂

 2. Myzan skriver:

  Åh! Pernilla! Vart skaffade du den där fina presenten med kopparna o chokladdrycken?? Skulle så gärna vilja ge sådant till min väninna!

 3. Cecilia skriver:

  Hej!

  Du är ju drottningen av smörgåstårtor (hoppas de är okey att jag säger så) och därför tänkte jag fråga dig om du skulle kunna göra/skriva ett inlägg om smörgåstårta som passar barn och kräsna? Vi ska ha kalas och tyckte smörgåstårta va ett bra alternativ, tills vi fick höra massor ”de-tycker-inte-jag-om-åsikter”. Inge skaldjur, leverpastej, bostongurka, ägg (kokt) och dill.

  Min fantasi tryter. Vill ha en saftig å god smörgåstårta! Vi gillar den varma smörgåstårtan (som du har givit ut recept på), kan man göra nått liknande kall? Funderade även på om man kunde göra en på skinka och nått mer, typ som en Hawaii pizza i smaken? Som du hör/läser så har jag inte en aning om hur och vad jag ska hitta på. Tacksam för hjälp.

  Tack för en mycket bra blogg!!!

 4. Låter helt perfekt ju. Alltid underbart att finna vänner som passar bra ihop med.

 5. Anna J skriver:

  Så himla fantastiskt med internet att man kan få vänner på helt oväntade ställen. Kul sätt att få nya vänner på.

  De där struvorna ser fantastiska och väldigt goda ut.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..