Tomtegröten är här!

Jag kokade en rejäl gryta tomtegröt idag så nu har barnen grötfrukost hela skolveckan ut skulle jag gissa! Doften av kanel, kokt mjölk och risgryn när gröten börjar bli klar kan få vem som helst att bli barnsligt förtjust i just tomtgröt. Såhär gör jag min!

Hur äter ni er gröt? Vad vill ni ha på?
Socker? Kanel? Sirap? En klick smör?

8-10 port
Det här behöver du : 
1 klick smör
2 liter mjölk
4 dl risgryn
1 kanelstång
1 tsk flingsalt
En gnutta vaniljsocker

GÖR SÅHÄR : 
Smält smöret i en stor, rymlig gryta. Slå på mjölken när smöret smält, det får absolut inte brännas. Tillsätt risgrynen och kanelstång. Låt koka upp. Dra sedan kastrullen lite åt sidan på plattan och vrid ner till absolut lägsta värme. Låt sjuda ca 50 minuter. Mot slutet rör du ner flingsalt och en gnutta vaniljsocker. Klart! Servera med kanel, sirap och mjölk! 🙂

 

 1. KarinW skriver:

  Nu blev jag sugen på tomtegröt, kanske inte kan hålla mig till julafton?
  Ni har mera snö än vi!
  Ha en skön helg och kom ihåg att vila också, du verkar ha fullt upp jämt!
  Kram Karin

 2. Johanna skriver:

  Vågar du ha ris stående en vecka?
  Inte orolig för den spor- och enterotoxinbildande otäckingen Bacillus Cereus?

  Jag vågar aldrig spara ris som inte kylts extremt snabbt

 3. Anne skriver:

  Kanel och socker på gillar jag.

 4. Kanel är ett måste. Och mjölk. Förutom dagen före julafton då det blir saftsås. I onsdags var jag på tjejmiddag med tomtegröt på menyn och en av tjejerna tipsade om en klick smör. Var ju tvungen att testa. Inte alls dumt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..