En liten julgrupp i en stooor koppar-panna!

Hade tänkt mig en liiiite tidigare ”sittning” vid datorn ikväll än strax före midnatt men bättre sent än aldrig! 😛

Vet inte riktigt vart dagen har tagit vägen?! Jag har i alla fall varit en flitig pappersrulle-användare från de jag gick o la mig igår o är fortfarande. Snorig, snorig, snorig = Fru Nilsson! Röd, svidande näsa är inte skönt så imorgon är det jag som kommer köpa dyra Lambi MJUKA snytpapper, sådeså! 😉

Idag har jag lagat och förberett en del mat som vi ska ha imorgonkväll. Vi får nämligen besök av en kär bloggläsare med familj som jag inte träffat innan, återkommer naturligtvis till detta.

Eftersom vi kommer spendera eftermiddagen på julmarknad så tänkte jag att kallskuret kött av olika sort samt en varm, krämig potatisgratäng blir väl alldeles perfekt. Att jag dessutom var tvungen att konstla till det så in i bomben med det kallskurna och hålla på rimma och dubbelmarinera och ha mig det är bara för att jag är lite mat-skadad…Haha!

Nu är i alla fall allt klart in i minsta detalj, även desserten! Som ni ser ovan så fick jag också ihop en söt liten julgrupp ikväll. Fast LITEN är ju att ljuga förstås för koppar-stekpannan som mannen kom hem med härom dan den är _inte_ liten!! Tror till och med den är någon centimeter större än muurikkan och den tar upp nästan hela köksbänkens bredd men fin som snus och när jag först såg den så for just denna bild genom huvudet! Så ska de bli… Å jag kan ju bara inte gå å lägga mig förrän jag gjort vad jag tänkt! 😉

I hela arrangemanget har jag använt; 3 st mini-thujagranar, 2 vita hyacinter, 1 murgröna, 4 blockljus, 3 stora kottar (fejk), tomtar, svampar, grönt ”gräs” och små lingon!

Blev det bra tycker ni?!

 

 

 1. Linda skriver:

  Det blev en jättefin julgrupp! Jag fattar inte hur du orkar hålla igång med en förkylning i kroppen?! Jag och min syster har varit sjuka i omgångar i flera månader nu och är helt slut. Ingen julstämning här direkt… 🙁 Men jag blir glad av att läsa din underbara blogg!

 2. Anne skriver:

  Här hostas det så att jag inte kan sova! Men så fick jag ju se din snygga julgrupp i stället. Läckert med en så stor!

 3. JO skriver:

  Ett tips mot röd och sårig näsa är att använda våtservetter! Man tror det blir kletigt och äckligt men det funkar som bara den! 🙂

 4. Anna J skriver:

  Det är så fint med hemmagjorda julgrupper. Det är bara fantasin som sätter gränser eller hur man nu säger. Ha en trevlig kväll och hoppas din snuva har gett med sig.

  Kram!

 5. Snyggt! Häftigt med en så maffigt stor julgrupp. Maten du skall bjuda på låter intressant också. Skriver du något om hur du dubbelmarinerar och rimmar också?

  Hoppas ni får en trevlig lördag och att du mår lite bättre. Här är det också förkylt men bomtäppt 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..