Smörgåstårtor var det här!

Smörgåstårtor va de här ja! Tyckte de va dags att visa lite färgprakt och kanske börjar ni redan nu klura på nyåret, eller det _vet_ jag att ni gör för det söks både på julmat, julbord och nyårssnittar och menyer till nyårsafton. Som tradition har vi här hemma alltid en smörgåstårta på nyårsafton, det har bara blivit så, och det är ju hur busenkelt som helst att piffa till just en smörgåstårta så den blir extra festlig också! 😛

Dom här två är de som jag gör oftast, det är dom två populärast; Charktårtan med ost/ägg/skinka och så rostbifftårtan med remouladsås. Skaldjurstårtan kommer på 3:e plats men av någon anledning vill folk ofta ha räkor som garnering ovanpå charktårtan!

Det finns ju några stycken att kika på och låta sig inspireras av så ta en titt under kategorin smörgåståror vet ja. Där hittar du det mesta i smakväg, runda, fyrkantiga, avlånga. Italiensk smörgåstårta och tårta med krossade ostbågar, smörgåsbakelser, tutti frutti-tårtan och alla hjärtans dag-tårtan för att nämna några. 😉

Rostbifftårtan.

Garnerad med ostrullar, rostbiff, physallis, carambola (stjärnfrukt) röda körsbärstomater och vindruvor. Strax före servering spritsar jag på remouladsås och strör över rostad lök.

Två färdiga tårtor till ett stort kalas! (dock inte hos oss) 😉

  1. Oh herrejisses så sugen man blir, fullkomligt livsfarligt att titta på! Levererar du? 🙂

  2. Den enda smörgåstårta jag gjort – och det har blivit många gånger nu för tyskarna är galna i den !! – är den som jag kallar den klassiska varianten; leverpastej/bostongurka, skinka/mimosasallad och ägg/färskost. Runt om tunna gurkskivor och sedan ägg, massor av räkor, ostrullar och vindruvor uppepå. Som enda extra dekoration tunna skivor av gurka och citron som vrids lite fint och en dillknippa 😉

    Utan dig Linda, hade det inte blivit en enda smörgåstårta för det var så jag hittade hit… Kanske jag någon gång i mitt nästa liv vågar testa en annan variant 😉

    P.S. Finns det fortfarande landgångar att köpa? Kan man ju också göra själv med olika pålägg…

  3. Åh, så goda dem ser ut!

  4. Rostbiffsmörgåstårta lät väldigt gott! Vi äter oftast smörgåstårta vid mors- och farsdagar, då med ost/skinka eller räkorfyllning. Kul med nya tips! Nam Nam!

  5. Ser jättegott ut! Jag skulle önska lite tips på vad som ska finnas i ett bra skafferi ..kylskåp..frys. Nästan oavsett vad du har för recept (eller recept från en tidning)måste jag ut och köpa de flesta ingredienserna. Tips tack !

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..