Päron med roquefortost, pistage, pumpakärnor och ringlad honung

Innovativt, roligt och knasigt på samma gång, sånt gillar jag.

Den här förrätten, en liten grön ”sallad” gör det hela lite festligare! Det du ska ha i åtanken bara är att använda mogna, relativt mjuka päron. Dom får inte vara stenhårda så det smäller med besticken i porslinet när man skär bitar, inga våldsamheter här inte! 😉

Väl päron med omsorg, låt dom mogna så alla smaker blommar ut, välj osten även den med omsorg, en salt, krämig och inte allt för skarp ost som den här roqueforten till exempel, eller StAgur, gorgonzola, cambozola etc.

Gröna små tillbehör i form av babyspenat och nötter; här valde jag pistade och rostade pumpakärnor. Och som avslutning (och lite lim i fogarna) ringla över en god honung! Svårare var det inte, bara himla kul! 😛

Och GOTT!

  1. Kul idé! Borde även gå att använda två olika sorters päron som man tar hälften av varje av eller bara delar på mitten och byter ut en skiva i eller lägger till en skiva av något annat fruktigt som smakar till osten, melon kanske. Pärondelarna kan man väl hålla ihop med en tandpetare i mitten men ändå spara ”kvisten” så att päronet ser äkta ut osv. Verkligen kul recept som får åtminstone mig att klura vidare 😉

  2. 🙂 Ja, de var verkligen något nytt, mat på höjden verkligen! Gott är det i alla fall med päron och smakrik ost tillsammans.

  3. Rebecca skriver:

    Åhh så gott! Och vad roligt med lite innovation såhär på måndags em!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..