Annorlunda twist på bakad potatis
Potatisrätter kan man aldrig få för många av och här kommer ytterliggare en favorit som landat i Kryddburkens kök. Jag har använt mig av bakpotatisar som jag tillagat i micron
(ni vet väl att det är busenkelt att tillaga bakpotatis i micron ca 15 min, sen köra dom på hög värme i ugnen kanske 10 minuter få att få till den där sista bakade ytan istället för 1-1½ timme timme i ugnen totalt)
.
Hur som helst. Jag körde dom i micron ca 15 min. Tog ut, lät svalna lite så de gick att hantera och sedan halverade jag dom och skar ett rutmönster i dom nästan ända ner till skalet. (Ungefär som när man skär upp mango).
Vik ut dom något, placera på bakplåtspapper i en ugnsform eller på plåt. Dra några varv med pepparkvarnen, rikligt med flingsalt, några nypor skorpmjöl och skjuts in i ugnen på 225 grader ca 15-20 min.Ta ut dom, riv över en god ost och så in igen ca 10 minuter så osten får fin färg. Ja, så va de klart!
Ett potatistillbehör, lite annorlunda mot vad man brukar g öra, lite mer krisp, smak och ”åha-va-e-de-här-då??”! 😉
Bakpotatisar som tillagats i micron ca 15 min. Här halverade…
Skurna i rutmönster…
Pepprade, saltade och skorpmjölade! 😉 In i ugnen nu på 225 grader…
Efter ca 15-20 min, ta ut och riv över ost! In igen.
Efter ytterliggare 10 minter så är dom klara! Servera till en god köttbit och hemslagen bearnaisesås! 😛
Vill du laga en god bearnaisesås från grunden?