ANNONS

Köttfärs-cupcakes

/

Ibland kan man lura ögat lite, som när barnen kom ut i köket idag och trodde jag hade bakat cupcakes! Tja… Köttfärs-cupcakes då!

Lite festligare, lite roligare, lite godare! 😛

8-10 st
Det här behöver du : 

800 gram blandfärs
2 ägg
2 dl vatten
2 msk malen paprika (mild)
1½ tsk Tony Chachere´s grillkrydda
½ tsk malen vitpeppar
Salt
Smör till stekning

GÖR SÅHÄR :
Blanda färsen med övriga ingredienser till smeten. Forma till biffar och platta till dom innan du lägger dom i stekpanna. Stek på hög värme så de får fin färg på bägge sidorna. Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper vartefter de blivit brynta. Dom ska inte bli genomstekta nu, bara få färg och sedan gå färdiga i ugnen med potatismoset på.

Spritsa mos på varje biff. Blir det mos över kan du spritsa ut små toppar vid sidan om på plåten. Dra några varv med pepparkvarnen över. Gratinera i ugn på 225 grader, sänk värmen till 175 efter 10 min, och låt gå ca 5-10 min tills biffarna är genomstekta och köttsaften är klar.

Duchesspotatis :


6-8 potatisar av mjölig sort.


Koka och stött potatisen, tillsätt en skvätt grädde och några äggulor. Här använde jag två äggulor och ca ½ dl vispgrädde. En klick smör, salt & vitpeppar.


Biffarna har bara fått lite färg i stekpannan och ska steka färdigt i ugnen.


Spritsa moset på biffarna. Peppra!


Sallad med rödlök o purjolök och en god vinegrette.


Smaklig biff! 😛

14

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00