Varma mackor med bacon & svampstuvning


Ikväll är en riktig varma mackor-kväll hos familjen Nilsson! Den främsta anledningen är det snabba, enkla, ”slippa-tänka-bara-göra”… Ja, så är det!

En riktig varm macka i ugn ska ha en stuvning tycker jag. Gillar man svampstuvning så kör på de, gillar man skinkstuvning så kör på de… Eller så kan man variera med en baconstuvning eller köra all-in med både svamp & baconstuvning! Jag lovar, det är vansinnigt gott!

På de behövs lite tomat och ost, kanske en och annan ananas om man vill. Och om man råkar vara en champinjon-o-holic, ta några till överst… 😛 Pizzakrydda och sen skjuts in i ugnen! Bröd efter don och person. 225 grader ca 15min sen e de klart! 😉

12 st
Det här behöver du :
1 pkt bacon, ca 120 gram
1 burk skivade champinjoner
1-2 tsk D’Elidas chilisås
2 msk pressad citron
3 msk vetemjöl
3 dl gräddmjölk
2 krm vitpeppar
En nypa salt

GÖR SÅHÄR :
Skär bacon i bitar och bryn i het stekpanna i lite smör. Häll på de skivade champinjonerna, chilisås och pressad citron. Pudra över mjölet och vänd runt.

Sänk värmen och slå på gräddmjölken. Rör ihop. Tillsätt vitpeppar och låt puttra några minuter. Smaka av med salt o peppar. Bred stuvningen på 12st brödskivor, lägg på tomat, ananas, ost och pizzakrydda. Gratinera i ugn 225 grader ca 15-20min.

  1. Johanna skriver:

    Gjorde dessa ikväll, super goda!!! 🙂

  2. Alldeles för länge sen jag gjorde varma mackor med stuvning. Riktigt gott är det. Ska nog testa att göra det med annat bröd än formfranska som det alltid blir. Typ små hönökakor som det ser ut som du använder här. Har inte tänkt på att man även kan variera brödet – inte bara fyllningen 🙂

    Se till att bli frisk nu och ha en riktigt skön helg!

  3. Ett tag hade vi alltid varma mackor på tisdagarna, det finns ju så många goda variationer som man kan prova. Just svampstuvning med riven ost på är ju en höjdare!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..