Höga och fina bananmuffins

Nu har jag varit flitig och förberett både kvällsmat städat och eldat här hemma idag. Tjo va de går undan! 😛 Tack för alla värmande ord igår… Ja, rösten den är borta med vinden och vill inte komma tillbaka och som jag skrev på facebook så är det 5:e veckan nu så det börjar bli lite tjatigt och inte kändes det ett dugg bättre av att jag tvingade mig till doktorn heller, för det är ju nånting jag verkligen tycker de där med sjukhus…. 🙁

Det är inte så mycket man kan göra åt det utan att va TYST, å de e ju lätt… 😉 Ska höra av mig igen nästa vecka å då blir det kanske remiss till öron/näsa/hals och talpedagod o sånt där kul… *bävar* Men idag är energin på topp hur som haver och det är bara att gilla läget, nån gång kommer den väl tillbaka i alla fall!

Till dagens recept; Här har vi ett gäng söta bananmuffins som jag ska ge bort i eftermiddag. Höga, fina och saftiga och lite extra gulliga blev dom i nya formarna jag hittade på Netto.

Det här behöver du : 
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 mogna bananer
1 dl grädde (alt. mjölk el. naturell yoghurt) 

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop smör, socker, ägg, bananer och grädde med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slickepotten. Fyll 10 stora muffinsformar, grädda i 200 grader ca 15-20 min.

Söta muffinsformar från Netto…

Fyll formar till lite mer än hälften…

Dom blir garanterat höga och fina!

Å så en stor kram och tack till er för att ni alltid är så omtänksamma och bryr er! 

 1. Angel skriver:

  Testade baka dessa cupcakes. Följde receptet och rörde ihop smöret, sockret etc. i en bunke med en slev. Smeten blev klumpig pga smöret. Är det bättre att röra ihop smöret och socker först för sig? Förstår inte varför det blev så klumpigt??? Blev inte alls bra. :-/

 2. Jennie skriver:

  Dessa muffins får bli vår fredagsfika. Tjuvsmakade en nu, goda :).

 3. Emelie skriver:

  Hej! Jag upplever problem med din blogg när jag går genom bloglovin. När jag klickar på din blogg i mitt flöde, kommer jag genast till detta inlägg, trots att jag bör komma till ”startsidan” på bloggen.
  Vet du något om detta?
  Tack för en bra blogg!
  Hälsningar Emelie

  1. Emelie!
   Jag har inte hört nåt fr nån annan och för mig funkar de som de ska. Prova att ”sluta följ” och ”följ på nytt” samt uppdatera din webbläsare. (Tryck F5)
   /Linda

 4. Lina S skriver:

  Åh, ser supergoda ut och formarna var ju bara för söta!!

 5. Vilka härliga muffinsformar!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..