Risonipasta med korv och grönsaker

ycker ni om risoni? Vi fick det på flyget tillsammans med en het tomatsås och frikadeller, grymt gott! Risoni är ju pasta men ser ut som stora riskorn så ögat luras lite där. 😉

Här har jag snabbt svängt ihop en allt-i-ett-panna med risoni som fått koka först och sen har jag rört ner tärningar av gårdagens överblivna falukorv samt tomat, zucchini och majs. Det blir otroligt gott men lite av pastavattnet kvar som reder såsen tack vare stärkelsen från pastavattnet blir det krämig och gott! Koka gärna med en buljongtärning för extra smak.

Prova om ni inte gjort det innan. Nu blir det soffmys och TV med familjen resten av kvällen, det är ju ”Bonde söker fru” och det får man inte missa! 😛

4 port
Det här behöver du : 
risoni till 4 port
Vatten + salt

300 gram korv
½ zucchini
3 skalade tomater
1 burk majskorn
1 buljongtärning (jag använde kyckling) 

GÖR SÅHÄR :  
Koka upp vatten i en traktörpanna där allt får plats senare. Koka risonin al dente. Slå bort nästan allt pastavatten men spara lite så  blir det en krämig sås av stärkelsen. Skär korv, zuccini och tomater. (Tomaterna låter jag få ett hastigt dopp i kokvattnet innan jag häller i risoni för att ta bort skalet på dom).

Vänd ner resten av ingredienserna och låt allt värmas upp hastigt på hög värme. En buljongtäning kan vara gott att smula ner också. Smaka av med salt och peppar.

alukorven är från gårdagens ungsbakade, den har jag bara skrurit i små tärningar, liksom zuccihi och tomat.

Risonin kokar.

Allt i ett, dags att servera! 😛

 

  1. Karin skriver:

    Jag älskar risoni och vi använder det ganska mycket hemma. Det är en perfekt pasta i soppor för att få dem lite matigare!

  2. Frida skriver:

    Har använt det i tomatsoppa! Tycker det passar bra där i!

  3. susanne skriver:

    Har aldrig testat men ena dottern skulle servera det i kväll…jag ska absolut testa ;))
    kram kram
    Susanne

  4. Vilken bra resträtt! Risoni tycker jag mycket om, går att göra mycket kul på. Risoniotto är min favorit hittills 🙂

  5. Monita skriver:

    Jag tycker att risoni lätt blir lite slemmigt, men det funkar utmärkt till barnmat så slipper man mosa makaronerna. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..