Makaronipudding

Man kan ju bli överförsvenskad för mindre alltså! Makaronipudding…. 😛 Hur uppväxt är man inte med den?? Galet gott och funkar med allehanda kylskåpsrester allt från grönsaker, korv, bacon, skinka, några ägg, en skvätt mjölk och makaroner.

När jag var liten gjorde mamma ibland makaronipudding på överblivna stuvade makaroner, det var lyx. Haha! 😛 Men vanliga vattenkokta är gott det också och det blir de där knapriga goda överst när man gräddar den.

Här är en väldigt liten pudding av bara ett par få rester med grillkorv, bacon, och en enkelt äggstanning.

4 port
Det här behöver du :
4 smala grillkorvar
1 pkt bacon
2 schalottenlök
Salt & peppar
2 port kokta makaroner
2 ägg
2 ½ dl gräddmjölk
Salt

GÖR SÅHÄR : 
Skär korven och bacon i mindre bitar, finhacka löken och fräs på i stekpanna, krydda med salt & peppar. Blanda med makaronerna i en ugnsfast form. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och salt och slå över formen. Gratinera i 200 grader ca 20 min.

Godaste gott!! 😛

 

  1. Anna J skriver:

    Oj, den här rätten har inte jag ätiti sen jag bodde hemma och mamma gjorde den då och då, just för att få bort rester i kylskåpet, och jag minns att jag tyckte det var jättegott. Tror det är dags att jag testar att laga den.

  2. Gott var ordet! I Finland gör vi rätten med köttfärs. Det är jag uppväxt med!

  3. Men visst är det galet gott, just med stuvade makaroner tyckte vi lät väldigt intressant… två smarriga rätter i en och samma form liksom:)
    Sist vi hade makaronigratäng så gjorde vi med indiska kryddor, det blev en riktig höjdare.

  4. Madde skriver:

    I Finland kallar vi det makaronilåda. En riktigt vardagsfavorit. Godast att äta tillsammans med lingonsylt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..