Blåbärscupcakes med blåbärsfrosting

Tjingeling i blåbärsskogen! 😛

E ni sugna på blåbärscupcakes? Gör som jag, köp hem ett 4-pack, saftiga blåbärsmuffins från hemköp (nä, köpte gjorde jag inte, jag fick dom på en kupong i reklambladet, och vem kan motstå de??) och gör din egen frosting på frysta blåbär. ”Sprits-e-li-sprits” en stund senare så har du fyra fina cupcakes! Så kan man också göra och det blir sååå bra sååå! 😉

Det är inte alltid man har tid och ork till att vara överambitiös och gör allt själv från grunden. ”Jag är faktiskt mamma också inte bara matbloggare…” Haha! Håll med om att dom stora fina muffins som säljs i affärerna är ruskigt goda och i ett litet nafs så har du piffat till dom till världsklass-cupcakes. Här får ni i alla fall receptet på en väldigt enkelt frosting att svänga ihop, helt utan färskost! Du kan välja smaksättning själv efter eget tycke och smak.

Räcker till 8-10 väl dekorerade cupcakes
Det här behöver du : 
200 gram rumsvarmt, mjukt smör
4 dl florsocker
½ msk vaniljsocker
1 msk mjölk (mängden beror lite på hur ”blöt” smaksättning du använder. Justera till en jämn fin konsistens.
3 msk frysta, lätt upptinade blåbär
Alt. inga blåbär alls utan egen smaksättning. T ex. choklad, citron, hallon, banan etc etc.

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop frostingen med elvisp, men se till att smöret är riktigt mjukt. Fyll en spritspåse och spritsa på dina muffins. Dekorera med mini-smarties.

Världens enklaste frosting som du smaksätter själv med din egen favorit, idag blev det blåbär… En annan gång choklad, eller citron, eller hallon… 😉

 1. patrik skriver:

  Mycket fina kort du har tagit!!barnen ville genast göra dessa blåbärscupkakes, men vi bakar nog våra muffinsar.www.sportochspelkocken.se

 2. Här har ni en till som är för genvägar! Och denna topping ser ju så läcker ut i färgen att jag skulle kunna tänka mig att göra den oavsett hur den smakade.

 3. Färdig köpta muffins är bra att köpa när tiden inte vill räcka till. Ibland tar man som du säger genvägar:)Detta var ett jättebra tips och så läcker Blåbärsfrosting! Ska testa snart…så sugen:)

  Kram:)

 4. Ja, ibland kan man verkligen behöva genvägar när man vill lägga tid på att njuta av familjen eller något annat. Vi tog en liten genväg till kvällens middag efter att vi varit på kalas hela eftermiddagen. Färdig pizzdeg på rulle med en hel massa gottiga saker på, smidigt och bra och mer tid att ha kul med reten av familjen.

  Ha en fin vecka,
  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..