Ost & skinkfyllda gifflar

Hej svejs på er igen! Nu har jag lite gott att bjuda på här, nämligen ost & skinkfyllda gifflar… Hallå?! Hur gott är inte detta alltså? Receptets mängd räcker till 2 runda pizzabottnar. Dubbla eller tredubbla receptet för dom går verkligen åt i ett nafs. Gör dom till helgsnacks, buffé eller tilltugg. Barnen älskar såna här så kanske ett tips till barnkalset?

Ketchup att doppa i är ett måste! 😉

Degen är en helt vanlig pizzadeg som jag kavlat ut till två tunna bottnar. De skar jag sedan upp i trekanter och rullade små gifflar av. Lätt som en plätt. Variera fyllningen och ta det ni gillar bäst, ja sånt där vet ni ju för de tjatar jag ju om hela tiden. Man tager vad man haver och att experimentera är ju halva nöjet! 😛

På varje liten giffel har jag ½ skiva rökt skinka, en ”tärning” brieost och en nypa grillkrydda*.
* Grillkrydda utan glutamat finns att köpa på ÖoB. 

2 runda pizzabottnar
Pizzadeg :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
5 – 6 dl durumvetemjöl
½ dl rapsolja
Salt

GÖR SÅHÄR :
Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Dela degen i två delar. Tryck ut varje deg på mjölat bakbord med lätt oljade fingrar. Lägg på valfri fyllning, grädda i 200 grader ca 10-15 min.

Fyllning på plats.

Rulla från den breda sidan mot den smala.

Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön.

Woooilaaa! 😛

Njuuut….

 1. Lisa skriver:

  Vilket mummsigt recept, sparar på en gång för att tillaga!
  En liten fråga bara, Kan man kyla/frysa in degen tror du?

 2. Mördeg funkar fint de också, blir lite frasigare, mer åt scones-hållet!

  Låter som härliga variationer Kajomida!

  Tack för era kommentarer! <3
  /Linda

 3. Hanna skriver:

  De ser verkligen goda ut! Gillar genomskärningsbilden.

 4. Perfekt och lite annorlunda matsäck för fiskare skulle jag vilja påstå. Bara mackor på dagen och grillat framåt kvällen kan man ju också tröttna på… Gjorde piroger åt dem en gång och de *gick åt som smör i solsken* 😉

  Eftersom jag vill ha det smidigt när jag fixar sånt (lat är jag säger andra…) så tänker jag prova med färdig pizzadeg alt. smördeg. En fyllning som ovan, en sort med köttfärs och så någon med champinjoner, purjo och ost…

  Om det bara finns köttfärspiroger så tröttnar man ju på det med (när dagen är lång) och lite variation är alltid bra 😉

 5. AnnSofi skriver:

  Funkar det med mördeg tror du?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..