Läckra fiskpaket på grillen

Brukar ni göra fiskpaket i folie? Det är något som bara blir sååå gott och ett litet paket ”allt-i-ett”. Det fiffiga med just fiskpaket är att alla kan göra sin egen favorit med fisk, grönsaker, lök, potatis, kryddor, dill, gräslök etc. Allt efter eget tycke och smak! Här nedan ser ni några exempel. Den godaste blandningen tycker jag är torskrygg med potatis, majs, gräslök. En klick smör och en skvätt vitt vin är inte heller fel. 😛

Vad brukar du ha i ditt fiskpaket?
Och vilken fisk tycker du är godast till just detta?

Fisk i folie : 
150-200 gram fisk/port
Kokt potatis
Majs
Rödlök
Tomat
Salladslök
Dill & gräslök
Flingsalt
Smör
Vitt vin

En kall sås som passar bra till rör du enkelt ihop av en burk creme fraiche, salt, vitpeppar, ½ pressad citron, gräslök och citronpeppar. Gott, gott!! 😉

* Det går naturligtvis att göra dessa fiskpaket i ugnen också om man inte har möjlighet att sitta ute och grilla!
200 grader, ca 20 min.

Klassikern!

Här har vi mannen som vill ha massor av flingsalt och lök i mängder! Även gul lök är gott till dessa fiskpaket då det blir en mild, fin smak av smöret och lite vitt vin.

Vacker hösteld…

Ca 20-30 min får man räkna med, beroende på värmen. Undvik att öppna paketet i onödan.

Sitter man utomhus och äter är små runda skålar perfekt att lägga fiskpaketen i, då blir det smidigt att äta med skålen i knät! 😉

Smaklig fisk!

 

  1. Krister skriver:

    Gott! Tack för fina idéer.

    Bästa fisken på grillen? En otippad fisk, nämligen Gäddan! Den har fått oförskämt dåligt rykte.

  2. Lola skriver:

    Måste tipsa om min favvo! Hackad ansjovis, grädde, tunna skivor rödlök och dill. Och så fisk förstås. Apgott! Gillas även av folk som inte annars gillar ansjovis.

  3. Men se där, great minds think alike, samma som vi skrivit om i vårt kök idag:) Fast i våra paket hade vi lax med thaibasilika bl.a.
    Så perfekt att göra i paket, det blir så smakrikt då, och saftigt.

  4. Fiskpaket har jag gjort sedan hemkunskapstiderna man tillagade fiskpaketen på potatisen medan den kokade klart… mysigt när vissa traditioner håller i sig och så kan man ju variera dem mycket!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..