Renskavscarbonara

Hallå! 😛

Nu ska jag minsann skryta lite, för idag har jag gjort en av de godaste pastarätterna nånsin. Vet inte riktigt varifrån jag fick idén, den bara ploppade upp i det blå när jag inte kunde sova inatt. Renskav tänkte jag, solklart! Men kanske inte som jag alltid brukar göra med kokt potatis och lingon. Näää… Lite nytt får de allt bli…

Pasta är ju ett säkert kort och går snabbt vilket passar perfekt på torsdagar när det är ridning och man är hungrig när man kommer hem. Så fick de bli, sen improviserade jag inne på hemköp när jag skulle köpa ingredienserna till själva rätten.

Pasta och renskav är ju inte så svårt att plocka till sig. Men sen då? Ja, då föll jag på knä när jag sneglade messmöret i ögonvrån. Fy, bubblan så gott det måste bli ihop med pasta tänkte jag. Eller?! Jo, så blev de! 😛

Kära syster yster stod dock för skjuts och sällskap till stallet idag så jag blev hemma med kastrullerna istället. Middagen klar när Joline kom hem. Gott, gott! Carbonara fast med renskav… En italienare med snö på??

Det här behöver du :
2 förp. renskav (480 gram)
½ purjolök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 hönsbuljongtärning
½ liten ask messmör (ca 140 gram)
1 dl pastavatten
1 dl grädde
Salt & grovmalen svartpeppar
1 knippe färsk persilja

GÖR SÅHÄR : 
Bryn renskaven i het stekpanna tillsammans med finhackad purjolök och hackad vitlök. Smula över torkad timjan.
När skaven fått färg och löken mjuknat, smula ner hönsbuljongtärningen. Tillsätt messmör, pastavatten och grädde, sänk värmen och låt såsen koka in och bli krämig. Smaka av med salt och peppar. Lyft över pastan från sin kastrull ner i pannan med skaven. Vänd runt hastigt, tillsätt ev. lite mer pastavatten om det behövs. Klipp över persilja strax före servering. Servera med en krispig sallad.

Klart att en italienare kan bli kär i en norrlänning. Här har vi beviset! 😛 Grymt gott!!

Renskaven bryns tillsammans med purjolök, vitlök och timjan.

En panna middag! 😉 Klart på ett litet kick.

  1. JG skriver:

    Clas: Tror du blandar ihop renskaven med viltskaven. Polaricas renskav är från Sverige/Finland.

  2. Clas skriver:

    Ser gott ut men, har du läst på de där föråpackningar var köttet kommer ifrån? Om jag inte har helt fel så är renköttet från nya Zeeland och det känns lite sisådär!

    Men ska testas om jag kan hitta renkött som ej färdats över hela jordklotet!

  3. Therese skriver:

    Åhh! det där ser grymt gott ut. vilt e ju mums 🙂 måste testa denna någon gång!

  4. Tack för era kommentarer!

    Tråkigt Ida, messmör är såklart en smaksak om man gillar den eller inte. Tack för ditt tips.
    /Linda

  5. Ida skriver:

    Blev riktigt besviken, tyvärr..
    Drf tänkte jag ge dig ett nytt recept på en renskavsgryta som du kan testa 🙂

    2 frp renskav
    1 gul lök
    3-4 champinjoner
    5 dl crème fraish
    Soya
    3-4 msk lingonsylt
    Pastaskruvar
    Salt
    Peppar

    Stek renskaven, i med löken och svampen tills de mjuknat.
    Häll över CF, i med lingonsylten och Soya.. (smaka av hur mkt Soya ni vill ha i). Salta och peppra!
    Servera med nykokt pasta!

    Varsågod där har ni en supergod renskavsgryta!
    🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..