Kryddiga kalkonspett med ”double baked potatoes”

redag!! Tjohooo va härligt med helg, trots att regnet vräker ner här på ön så är det hur mysigt som helst att få tända lite ljus och fredagsmysa!

Vad har ni ätit för gott ikväll?

Har ni några bra filmtips att rekommendera?? 

Här hemma blev det marinerad kalkonfilé som jag gjorde spett av och serverade med ”double baked potatoes”. Varför låter det så mycket godare på engelska än ”dubbelbakad potatis”? Kan varmt rekommendera detta iallafall. Hela familjen gav tummen upp och allt gick åt förutom tre halvor potatoes! 😉

Helgen här ser lugn ut, en födelsedag och beställd smörgåstårta till på söndag ska fixas och imorgon ska jag överraska familjen med lite rolig ”mini-mat”… Mer om det imorgon, ha nu en finfin fredagkväll alla därute!

4 port
Kalkonspett i marinad :
2 kalkonfiléer
½ dl olivolja
en skvätt soya
½ pressad citron
1 pressad vitlök
1 krm cayennepeppar
Salt & grovmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Skär kalkonfiléerna i bitar. Lägg i en plastpåse. Tillsätt ingredienserna till marinaden, knyt ihop påsen och massera in kryddorna. Låt ligga i kylskåpet ca 2 timmar.

Hetta upp en stekpanna och vänd ner bitarna med marinaden och fräs hastigt på hög värme tills de fått fin färg. Lägg upp bitarna på en tallrik. Trä på spett varvat med grönsaker, här använde jag röd och gul paprika samt zucchini. Slå in i folié och efterstek i ugnen tillsammans med den bakade potatisen (ca 220 grader) ca 10min tills köttet är genomstekt. Servera.

Double baked potatoes : 
4 bakpotatisar
En klick smör
1 äggula
Mjölk
Salt
Vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Baka potatisen i ugnen, 200 grader ca 45-50 min. Ta ut och dela dom på mitten. Gröp ur halvorna och lägg inkråmet i en bunke. Tillsätt en klick smör, lite mjölk, en äggula. Mosa ihop med rotfruktstöt, smaka av med salt och peppar. Fyll en spritspåse och spritsa i varje skalhalva. Gratinera i 220 grader tills moset fått fin färg, ca 15-20 min.

alkonspetten görs förs när bitarna fått bryna till fin färg. Efterstek spetten i ugnen, inlindade i folié.

akpotatisarna är klara.

ela på mitten…

röp ur inkråmet och gör en fint duchessmos av det.

pritsa moset i skalhalvorna. Gratinera i ugnen på 220 grader tills de fått fin färg.

maklig måltid! 😉

  1. Rebecca skriver:

    Hmm..om du vill ha bra filmtips så kan jag ge dig ett på filmen One for the money – Lovligt byte med svensk titel. Superrolig och lite romantisk. Perfekt för en fredag eller lördagkväll.

  2. Jag älskar dessa potatisar! Åt sådana dagligen i över en vecka på semestern ett år när det var buffé varje kväll 😉 Där var det normalstora potatisar, men med bakpotatis blir det ju ännu mer gott.

    Ha en bra helg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..