Enklaste rhode island dressingen

Med tanke på söndagens utflykt djurparken, som för övrigt var väldigt trevlig med superglada barn och 31 graders hetta (ohmygoood) så hade vi ju matsäck med oss. För er som inte läst receptet innan på den mest busenkla dressingen till pastasallader så snappa upp det nu. Filmjölk OCH ketchup!

Ja, det räcker så egentligen, men lite salt och peppar är också gott. Bara att vispa ihop lite lätt och fyll en flaska med pip, praktiskt att hälla ur, utan att kladda.

Här har jag använt en retro senapsflaska jag budat hem från tradera (både ketchup & senap, dock nya i förpackning), vet inte om jag visat er dom innan, men visst känns dom igen från korvkioskerna när man va liten! 😛

ilmjölk ca 1½ dl + några matskedar ketchup, lite salt och peppar. Smaka av.
Självklart kan man göra den i en lite lyxigare variant med lite dijonsenap, majonäs mm i också, men ska de va enkelt, så ska de va enkelt! 😉

hode island på flaska, perfekt till picknick, utan kladd och spill!

  1. Malin skriver:

    kör samma, rör ofta ihop den på morgonen till matlådor som på grund av glupskhet kvällen innan saknar sås.
    Men jag har matlagningsyoghurt, ketchup, salt och peppar och en gnutta samba olek. Nåt som är oväntat gott i är en skvätt pressad citron eller citronpeppar (beror på tiden där på morgonen)

  2. Mia skriver:

    Jag fick ett recept för länge sedan: lika delar gräddfil, chilisås och majonäs. Och ett stänk tabasco. Superenkelt, men lite mer onyttigt än ditt pga majonäsen, förstås.

  3. Sanna skriver:

    Och jag kör gräddfil + chilisås och kryddar. 🙂

  4. Jimmy skriver:

    Det är kul att se att fler har kommit på det receptet 🙂 Själv använder jag Cream Fraishe istället för filmjölk. Gör det hela en aning krämigare och inte riktigt lika surt. Fantastiskt gott är det till tonfisksallad också. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..