Allvaret har börjat!

Ja, nu är allvaret igång, skolorna har börjat och rutiner med matlistor och bättre planering skall införas, men va svårt det är att komma igång. Jag vill ju laga grytor, saftiga skinkstekar, ugnsgratänger, lufsor och rulla palt, men det är liiite för varmt för det ännu! 😉

Jag brukar iallafall ha en liten strategi när jag planerar veckans mat; 

 • Utgår från Hemköpsbladet och kollar erbjudanden och tips!
 • En kött, en fågel, en fisk och en vegetarisk vill jag gärna ha med i veckans planering.
 • Innan jag handlar kollar jag alltid frysen och vad som finns för basvaror, kanske en skinkstek, eller en kyckling, en flaska fryst buljong till en god soppa. Broccoli, ärtor mm till en gratäng osv.
 • Sen pusslar jag ihop hemköp + frysen och tänker enligt ovan… Kött, fisk, fågel etc…

Enkla, fräscha vardagsrätter; Ge mig dina 3-i-topp! 

 

Här startade vi veckan och skolstarten med falukorv, de va väl passande och bra. En hederlig ugnsbakad sådan med tomat, ost, bostongurka, lite senap och grädde och skjuts in i ugnen. Potatismos till de. Ja, det ÄR bara så gott!  Men nu undrar jag om du kan ge mig dina 3-i-topp vad gäller fräsch, enkel vardagsmiddag?

Har du förresten sett denna appen, den har jag haft länge i iphonen men tål att uppmärksammas då det är lätt att köra ”dubbla maträtter” som skolan ibland! Supersmidigt tycker jag.

Läs mer och ladda hem skolmatssappen här >>

 


Såhär ser våra barns skolmat ut den här veckan. Idag fick dom visst efterrätt till lunch!!? …Ja, så tycker jag iaf… Pannkakor och sylt är inte lunch för skolbarn. Tur det finns en fin salladsbuffé då! 😛

 1. Sara W skriver:

  3 vardagsfavoriter hemma hos oss är:

  – Grön ärtsoppa med parmesanchips
  – Kyckling med soltorkade tomater och lime http://www.cookiecrumble.se/2009/03/slarvigt-sara.html
  och
  – Rostade rotfrukter i ugn med stekt chorizo och en kall sås. Bra sätt att ta vara på trötta grönsaker.

 2. Dragica skriver:

  Håller med dig, pannkakor är efterrätt för mig.

  1. Kålpudding, sås gjord på skyn och potatis. (Barnen plockar bort kålen men älskar hur köttsmaken blir av kålen)
  2. Fisk lax i ugn eller torskfile m sås och potatis.
  3. Pasta, med någon god gräddig sås med kycklingfilé eller skinka, paprika, broccoli.

 3. Julia skriver:

  På bloggen är det i dagarna reopening som renodlad matblogg! Här hittar du ett gediget arkiv med recept, tips och veckoplaneringar, mycket LCHF-vänliga recept, närodlat och i säsong! Kika in!

 4. Hmm… Topp tre måste nog bli kryddig räkwok med nudlar, blodpudding med hemmagjord lingonsylt och en rejäl klick bregott och till sist blir det nog räkostsoppa med massor av dill.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..