Packat och klart! Mot djurparken…


Gomorron! Nu är vi färdigpackade o klara och ska åka och möta upp resten av gänget innan vi styr kosan mot djurparken för en heldag med kompisar, djur, karuseller och vattenland! 😛

I matsäcken finns nu;

Lunch;
Makaronisallad med kassler, ost, gurka och gröna ärtor. En enkel rhode islandsås vispade jag ihop till den och fyllde i en senapsflaska, praktiskt att ha med sig!

Mellanmål;
Hemmagjort risifrutti på grötris och hel dinkel, turkisk yoghurt, sötad med honung och lite blåbär ovanpå.

Fika;
Kaffe/Juice & blåbärskaka. Tog med lite extra, tror det kan gå åt till oss kaffepimplande mammor och pappor! 😛 Vatten o frukt också förstås.

Ja, det ska vi nog stå oss på hela dan! 😉 Hörs lite senare…

10
0

Blåbärskaka i långpanna


Blåbärs och lingonskogen har vi besökt, men inte fick vi med oss några mängder blåbär hem direkt.

Det är så ”urplockat” skyller jag på… Jag hittar inga iallafall! Jo… Några kanske, å barnen med, men de flesta åker ju rakt in i munnen och sen är dom så små så det tar ju en timme att få ihop en deciliter… Så här kör vi med köpta, frysta blåbär!

Bjuder i alla fall på världens enklaste långpannekaka med blåbär, en liiiiten långpanna till detta recept så dubbla gärna vid behov eller om du använder den stora ugnsplåten.

Imorgon blir det utflykt igen och just hembakade blåbärsrutor är bland det bästa som finns att äta ute så packa ner några extra. 😉

ca 15 rutor
Det här behöver du :

2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

200 gram frysta/lätt tinade blåbär
1 msk potatismjöl (behövs bara om dom är frysa och blivit lite vattniga) 
1 msk florsocker
75-100 gram smör

GÖR SÅHÄR :


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en form ca 30*40, klädd med bakplåtspapper. Rör ut de frusna blåbären med potatismjöl och florsocker och häll över smeten. Hyvla smöret ovanpå. Grädda ca 15-20 min i 200 grader.


Lingon fanns det gott om, men dom var inte riktigt färdiga ännu.


S

met + blåbär…


H

yvla över smöret… Å sen skjuts in i ugnen ca 15-20 min, 200 grader.


S

kär i rutor…


P

ackat och klart! 😛

8
0

En roadtrip med hotell o drömbilen är hämtad…


Här kommer ett väldigt bildregn med strålande sol, förväntningar och härlig avkoppling på hotell… För att sedermera hämta hem drömbilen vi väntat på! 😉 Häng me!

Vi styrde kosan mot Sölvesborg med hotellövernattning på Hanöhus. Ett charmigt, gammalt hotell med anor från släkten då min morfar jobbade där som kock i restaurangköket i många år. Jättekul att återse stället, även om jag var väldigt liten då drevs i släktens regi, men historierna lever kvar än idag… 😛

Ja, det här blev en liten avstickare mitt i allt matbloggande, men tyckte inte jag kunde låta bli att inte visa er denna pärla.

Härnäst blir det utflykt till djurparken imorgon då jag o barnen åker och lämnar gubben hemma, eller vad säger ja… I garaget menar jag ju! 😉

En ”inför-skolstart-träff” som jag försökt ordna samman med Jolines klass där vi blir ett gäng föräldrar, barn och syskon så ska självklart matsäck fixas och det lutar även åt en burk med något hembakat också.

Sen börjar allvaret på måndag, skolorna startar och sommarlovet slut för den här gången så att få tjoa, stimma, bada, åka karusell och hälsa på djuren kommer nog bli en uppskattad avslutning dessutom. 😉


Hotellentrén


Och den maffiga kristallkronan som verkligen gnistrade av alla prismor i solljuset gav ett välkomnande intryck.


Utsikten och stranden bakom hotellet mot Hällevik är fantastiskt vacker…


Sandstränder och saltvatten! 😛


Mot hotellrummet.


I källaren fanns en relaxavdelning med bastu, ångbastu, duschar och jacuzzi med bubbel, där tillbringade vi några timmar innan vi satte oss i restaurangmatsalen. Jättemysigt!


Restaurangen var ljus och mysig med högt inglasat takparti och härliga växter.


T

ill maten beställde jag in en xider, det brukar jag sällan dricka men denna var god, med smak av mandarin och chili!? 😛


En fin bit entrecote, timjanbakat potatis, rostade tomater och bearnaisesås. Så enkelt och vansinnigt gott. Nicke och Joline tog varsin tallrik varmrökt lax; stora fina, saftiga bitar och tummen upp från bägge två där!


K

aktusar i mängder.


T

akutsikt.


M

aten blev vi inte besvikna på och inte heller frukostbuffén, riktigt gott och så tokmätta vi blev sen då.


Y

oghurt med allehanda torkade frukter, musli, nötter, frön, ja gud vet allt! Allt skulle provsmakas… 😉


N

icke är mätt och njuter av en kopp kaffe…


Åter i bilen, nu på väg mot Ystad, klockan är strax innan 09 på morgonen och tack alla underbara vädergudar för strålande solsken och ingen AC i bilen… Haha, just denna dag av alla… Det är inte liiite varmt att sitta i en bil i 5-6 timmar då…


S

kåne är sååå vackert med de öppna landskapen, vidden över åkrar och svajande fält, och alla mysiga gårdar med stenlador. Lite svårt att fota med iphonen genom bilrutan bara… Hade ju varit snyggt om jag tappat den där…


H

emma hos Kent Jönsson (Dreamcars) i Ystad. Å där står ju pärlan… Där är den ju!!! 😛


Cadillac fleetwood -59.


N

ickes första provkörning…


B

agageutrymmet med reservdäck och den gamla nummerskylten.


Efter provkörning, kaffe och frallor, och en trevlig pratstund så var det dags att bege sig hemåt mot ön igen. Vi hann med nöd o näppe tills det var dags att hämta Max och nu har vi tagit helg och ska bara njuta!


F

ull solsken och det blev några pauser för att sträcka på benen och få lite frisk luft… Ja, för att spana in fenorna ett par gånger extra också… 😉

7
1