Blåbärskaka i långpanna


Blåbärs och lingonskogen har vi besökt, men inte fick vi med oss några mängder blåbär hem direkt.

Det är så ”urplockat” skyller jag på… Jag hittar inga iallafall! Jo… Några kanske, å barnen med, men de flesta åker ju rakt in i munnen och sen är dom så små så det tar ju en timme att få ihop en deciliter… Så här kör vi med köpta, frysta blåbär!

Bjuder i alla fall på världens enklaste långpannekaka med blåbär, en liiiiten långpanna till detta recept så dubbla gärna vid behov eller om du använder den stora ugnsplåten.

Imorgon blir det utflykt igen och just hembakade blåbärsrutor är bland det bästa som finns att äta ute så packa ner några extra. 😉

ca 15 rutor
Det här behöver du :

2 dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl

200 gram frysta/lätt tinade blåbär
1 msk potatismjöl (behövs bara om dom är frysa och blivit lite vattniga) 
1 msk florsocker
75-100 gram smör

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt. Vänd ner mjölet. Häll smeten i en form ca 30*40, klädd med bakplåtspapper. Rör ut de frusna blåbären med potatismjöl och florsocker och häll över smeten. Hyvla smöret ovanpå. Grädda ca 15-20 min i 200 grader.


Lingon fanns det gott om, men dom var inte riktigt färdiga ännu.

met + blåbär…

yvla över smöret… Å sen skjuts in i ugnen ca 15-20 min, 200 grader.

kär i rutor…

ackat och klart! 😛

  1. Saralito!
    Absolut, vilka bär du vill. Men tänk på om du använder frysta bär som lätt blir vattniga att du tar med potatismjölet i receptet.

    Vanja!
    En liten långpanna är just som jag beskrivit i receptet 30*40.

    Beatrice!
    Tack för dina tips, dom uppskattat. I mitt recept ska det dock inte vara bakpulver.

    Susanna!
    Ska kika på de, tack snälla.

    Elin!
    Ja, just så menar jag! 🙂
    /Linda

  2. Elin skriver:

    Jag måste bara fråga om du menar att blåbär potatismjöl och florsocker ska blandas tillsammans?

    Tacksam för svar!!!

    Kraaaaam

  3. Jag vet inte om tanken var att ha i bakpulver också men jag tog 2 tsk och den blev fluffig och fin. Bytte också ut mjölet mot Lailas gula samt smöret till mjölkfritt marg och det fungerade utmärkt. Ett litet tips om det finns flera överkänsliga som läser din inspirerande blogg =) min kaka smakade björnbär… Undrar hur det gick till 😉

    Västkustkramar

  4. Vanja skriver:

    Hur stor är en liten långpanna? Tror jag ska prova den med röda vinbär 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..