Fläskfilé balsamico

Här kommer en riktigt snabb fläskfilé med härligt krämig sås av balsamico, champinjoner och en gnutta hetta av sambal oelek. När jag får idétorka brukar det vara smidigt att svänga ihop något snabbt med pasta och där ligger spagetti och köttfärssås högt på listan, 😛 Alltid, gott och varieras efter dagshumöret!

Men vill man svänga ihop något snabbt en fredagkväll fast inte just spagetti och köttfärssås då så är detta ett gott alternativ. Skickar man iväg gubben till affären får det inte vara fööör krånglig lista heller så ibland kommer han hem med en fläskfilé och en påse frysta pommes frites och då kan det bli såhär… 😉

Riktigt gott och går på nolltid i stekpannan samtidigt som pommesen blir färdig i ugnen, en sallad hinner man alltid svänga ihop också medans såsen puttrar en stund. 😛

Det här behöver du :
1 fläskfilé, ca 350-400 gram
Nymalen svartpeppar
2 vitlöksklyftor
2 msk balsamico vinäger (röd)
½ msk sambal oelek
2 dl köttbuljong (egen el. Tärning/fond + vatten)
1 msk mushroom soya
1 burk hela champinjoner
1 – 2 dl grädde

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor som du bankar ut lätt med köttklubba eller bara med handen. Hetta upp en stekpanna med lite olja, fräs på fläskfilén så den får fin färg. Krydda med svartpeppar. Pressa över två vitlöksklyftor, och slå på balsamico vinäger så det börjar fräsa ordentligt. Tillsätt sambal oelek. Häll på köttbuljong, alt 1 msk köttfond + 2 dl vatten. Lite soya och champinjoner… Sänk värmen och tillsätt grädden som får puttra ner till en krämig sås. Du kan alltid röra ner lite maizena + vatten och du vill ha tjockare konsistens på såsen, eller mer buljong/grädde för mer sås.

(Tror det var hos Annika på Smaskens som jag hittade detta recept på för länge sen, dock med lite justering här)

Här puttrar fläskfilén och det doftar helt ljuvligt!

En skvätt grädden rundan av smaken och du får en härlig sås med smak av balsamico, vitlök och lite hetta, det måste de va! 😉

Snabb fredags eller helgmiddag på bara ett kick!

  1. Tack för detta supergoda och snabba recept. T.o.m min kräsna 3-åring smaskade i sig maten och till min stora lycka ville han ha mer :-). Medan maten stod och puttrade på spisen/ugnen spelade vi twister. Myspys i höstmörkret.

  2. Monica skriver:

    Denna tackar jag för ska gå ut och ställa mig i köket och svänga ihop denna nu. Är aldrig orolig när det gäller smaken på dina recept.
    Har aldrig blivit besviken. Tack för en super matblogg!!! Kram Monica

  3. Nora skriver:

    Tack för en härlig blogg, den är min favorit! Angående receptet kan man byta ut fläskfilé mot kyckling??

  4. Gjorde denna i helgen, så himla go 🙂 det blir fler gånger!
    Lyxade till det med hemmagjorda klyftpotatis, tog en rejäl sled med sambal okej, och la även i lite lök och paprika i grytan, ja, den blev så jäkla gooo!
    Tack för receptet.
    Kram Pernilla

  5. Detta ser ju superdupersmarrigt ut! Plus att det är ”fast food” 😀 Kan bli ett prov, fast på fläskytterfile… för det är det jag har i kylen nu 😉
    Och även jag har röstat på din blogg… den är så härlig, man blir bara så glad av att få läsa den <3
    Kramar Pernilla

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..