Biff med wokade grönsaker och äggnudlar på muurikkan


”…Kärleken är evig när vi är tillsammans…
Ingenting är större än det här….
Drömmen om dig än gång, drömmen om dig är sann…
För alltid tillsammans…”

Tog mig en liten bloggpaus igår eftersom tiden som ”gräsänka” tog slut, tack o lov!  Det är ytterst sällan numera Nicke är iväg på flyttresor med jobbet men nu var det smått kris i semestertider och allt och han åkte i måndags morse och kom hem igår, en dag tidigare än planerat. Skulle kommit hem idag egentligen men flyttarna hade gått bra och lastbilen rullat på så igårkväll… Äntligen… 😉

I åtta år har vi levt ihop och jag älskar honom till månen och tillbaka varje sekund. Påtagligt jobbigt att inte ha honom vid min sida som vanligt i vardagen, men nu har han semester och vi kan rå om varann och familjen mer än nånsin! 

 Fy bubblan va glad jag är!!

Fredagen är här och ikväll ska vi grilla nötkött som legat i god marinad. Har du tips på något gott tillbehör förutom de vanliga salladerna, klyftpotatisarna och gratängerna?

Här kommer recept och bilder från onsdagskvällen då Joline o jag lagade mat ute på muurikkan.

2-3 port
Det här behöver du :

250 gram nötytterfilé (utskuren ryggbiff)
2 salladslök
1 röd finhackad chili
1 näven sugarsnaps
1 lime
1 påse blue dragon hosin/woksås (vitlök)
1 burk wokgrönsaker
1 burk vattenkastanjer
1 burk små hela champinjoner
Vatten
Salt
Hoisinsås

GÖR SÅHÄR : 
Koka upp vatten till nudlarna. Låt dom precis bli al dente. Häll av vattnet och skölj dom i kallt vatten, sen behöver dom bara vändas ner i woken för att bli klara. Skär köttet i tunna skivor. Hetta upp en stekhäll, muurikka eller panna. Tillsätt olja och bryn köttet på hög värme. Pressa över saften från 1 lime. Så fort det fått lite färg tillsätter du resten av ingredienserna. Detta är en snabb wok så var förberedd med allt upplagt i skålar. Fräs runt allting i nån minut, blir det på tok för varmt slå på lite vatten, det kokar snabbt bort. Tillsätt hoisinsåsen och vänd ner nudlarna. Salta lite. Servera med extra hoisinsås vid sidan om.

Förberedd! Muurikkan lyfte jag bara upp på eldkorgen efter jag fått till en bra eld. funkar fin-fint de också! 😛

Snabbmat färdigt på ett par minuter när man väl börjat steka.

Hettan på en muurikka justerar man enkelt med lite vatten om det blir på tok för varmt, den dunstar bort snabbt. Hosinsåsen slår du på strax innan nudlarna.

Vänd ner nudlarna. Nu är det i princip klart. Släck elden under muurikkan med vattenflaska så maten inte blir bränd.

Smaklig spis, detta är verkligen bland det godaste jag vet!

Snabbmat i sitt esse med biffwok och nudlar på muurikkan, en helt vanlig dag…

 1. Emma skriver:

  Hej=) Jag är 15 år, och jag måste bara säga att jag tycker din blogg är heelt fantastisk! Man får så otroligt många ideer. Jag älskar att baka och att göra tårtor är bland det roligaste som finns i min lilla värld!:) Men att även laga mat tycker jag är superroligt! Så jag kommer med ett suuuuper gott tillbehör! Vi i min familj äter det dock mest på sommaren, när det finns färskpotatis, men det är gott på vintern med!;)
  Det kallas varm potatissallad! Man tärnar potatis och kokar upp den så den blir mjuk. Sedan så har man i lite flingsalt, olja, hakad gräslök och västerbottenost, efter smak. Sedan är det bara att röra ihop slarvigt, så det inte blir mos;-) Serveras när den fortfarande är ljummen, perfekt till grillat!
  Tack en jätteinspirerande blogg!

 2. Jane skriver:

  Mitt godaste tillbehör till grillad mat är en riktigt god ceasarsallad med parmesan och tomater…. mums! Dock får jag aldrig till en sådan där smashing dressing – har du något tips begåvade kryddburken!?

  Eller något som är ett riktigt gott tillbehör/förrätt är att göra små avsvalnade minipizzor men bara addera mustig tomatsås + paprika, lök + vitlök och örter (dvs skippa osten helt) och ha på lite extra olivolja och havssalt… tillsammans med ett glas iskallt rosévin… supermums!

  En kall avocadosoppa eller gazpachosoppa är ju också en helt underbar smårätt.. eller bruschetta…

  Tack för din fina blogg och inspiration!

 3. Oj, vad gott! Inser att det är alldeles för länge sedan jag wokade. Det är ju så gott och fräscht!

  Skönt att maken kom hem tidigare, en sån bonus är alltid roligare än när det blir tvärtom och de kommer hem senare än förväntat…

  Nu är det ju lite sent att tipsa om grilltillbehör men det blir säkert fler tillfällen att grilla. Testa dillfritters:
  http://lottakruse.blogspot.se/2012/06/dillfritters-frasiga-potatisstrimlor.html eller en krämig brysselkålssallad:
  http://lottakruse.blogspot.no/2012/07/kramig-brysselkalssallad-med-stora-vita.html

  Det blir en hel tillbehör under sommaren och det är så roligt att prova nytt.

  Ha en trevlig helg med hela familjen!

  Hälsar
  Lotta i Två små kök

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..