Pyssel med stenar och hönsnät

Lite pyssel måste också hinnas med. Här har jag använt vanligt hönsnät och gråsten och gjort ett ”stenhjärta” i rätta bemärkelsen. Har man en snäll make som kan borra hål i stenarna blir det ännu roligare och man kan göra massor med fantasifulla mobiler och vindspel. Ett sånt här hjärta kan du även fylla med talgbollar till fåglarna i vinter. Snyggt att hänga upp i ett träd t ex.

En kruka som jag planterade ner sticklingar från min porslinblomma fick sig en krona av hönsnät också. Den ”knöt” jag ihop med ståltråd och dekorerade med små snurror jag böjde till som fick hänga och dingla. När man väl börjar pyssla med sånt här är det bara sååå svårt att sluta och man får massor av idéer som poppar upp. Just hönsnät, sten, hampasnöre, lite pärlor… Det blir en charmig känsla av alltihopa!

Har två projekt till på gång… Får visa de när det börjar bli klart, det är lite större projekt om man säger så… 😛

Stenhjärtat”

Krukan gjorde jag i ordning till syrran som fyllde 19år i helgen.

Och såhär blev den, nu är det bara porslinsblomman som måste börja slingra sig lite… 😉

 

  1. Maria skriver:

    Åh vilket underbart stenhjärta!

  2. Helena skriver:

    Åhh, vilka fina grejor du har pysslat ihop! Vad duktig du är.

  3. Å va fint! Kan du inte (om du har tid) vara snäll och skriva utförligt hur du gjort och vad du har använt?? Jag tycker att presenten du gjort med blomman var så fin oxå. Jag ser att du har använt en finare tråd för mönster men hur har du fått till hjärtformationen? Tack för en toppenblogg – mvh Ann

  4. Fina idéer och mycket *öländskt* på något vis. Här i Tyskland ser man vid trädgårdar osv. sedan ett par år tillbaka ofta stenmurar som är gjorda med just hönsnät och stenar – så klart 😉 och det påminner mig alltid om de fina äkta stenmurarna på Öland.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..