Årets vinnare av ”Finaste midsommartårtan” är…


Stort grattis till Therese Sirsjö (nr.9) som bakat denna vackra tårta som ser riktigt somrig ut!


Maila min din adress, eller hojta på facebook så kommer ett litet hemlig paket på posten. 😛

Tack till övriga som skickat in era bilder med underbart vackra, roliga och söta tårtor!
Vi kör igen, nästa år… 😉

7
0

Kvällens middag :

Visst va de fläskpannkaka! Så in i bombens gott och så långt ifrån grillat man kan komma! De kan behövas ibland, inte sant?!

Kolbulle, det måste jag verkligen prova snart, fast då får de bli ute på muurikkan!

När jag gör fläskpannkaka steker jag först fläsket på ugnsplåten i ugnen på ca 220 grader tills det är knaprigt och gott, sen slår jag över pannkakssmeten och in i ugnen igen, sänker värmen till 200 grader.

Smeten gör jag på en höft;
Mjöl (vetemjöl eller vad du har hemma, jag brukar blanda grahamsmjöl o fullkornsvete). Ska du göra en stor långpanna så ta knappt en liter mjöl, vispa i mjölk till slät konsistens, ungefär som filmjölk i konsistensen. Tillsätt minst 6 ägg, gärna ett tjog! Salta och vispa ihop.


Gräddad ca 30 min på 200 grader.

5
1